Ποιος διοικεί τελικά την Τράπεζα Κύπρου ;

Δήλωση της Συμμαχίας Πολιτών για τα 800 εκατ. στον ELA

Η κα. Γιωρκάτζη πρέπει να αντιληφθεί ότι όντας Διοικητής της Κ.Τ, είναι υπόλογη απέναντι στους πολίτες για τις αποφάσεις της

Η ρευστότητα της οικονομίας έχει στεγνώσει αλλά η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας έκρινε ότι τα 800 εκατ. ευρώ από το 1 δις που συγκέντρωσε η Τράπεζα Κύπρου, έπρεπε να αποσταλούν στο εξωτερικό για αποπληρωμή του ELA.

Και μάλιστα εν αγνοία του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου, του οποίου η κα. Γιωρκάτζη ζητά την παραίτηση του.

Ποιος διοικεί τελικά την Τράπεζα Κύπρου ;

Ευθύνες φέρει και η Βουλή η οποία έδωσε υπερεξουσίες στην Κεντρική Τράπεζα ως αρχή εξυγίανσης. Υπερεξουσίες τις οποίες τελικά καταχράται η κυρία Διοικητής.

Μήπως η Τράπεζα Κύπρου βρίσκεται υπό καθεστώς εξυγίανσης και παρεμβαίνει σε διοικητικά θέματα η κα. Γιωρκάτζη;

Αναμένουμε από την κα. Γιωρκάτζη άμεσα να δώσει εξηγήσεις για αυτή της την ενέργεια.

Ταυτόχρονα αναμένουμε να δώσει εξηγήσεις και για την παρεμπόδιση της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου που αφορούσε τη διακοπή του συμβολαίου του κ. Χάμιλτον ο οποίος δεν επιτέλεσε του έργο που ανέλαβε για αναδιάρθρωση των δανείων, με αποτέλεσμα τη διόγκωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Πρέπει η κα. Γιωρκάτζη να αντιληφθεί ότι όντας Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, είναι υπόλογη απέναντι στους πολίτες για τις αποφάσεις της, οι οποίες επηρεάζουν άμεσα την οικονομική επιβίωση της Κύπρου.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για ερασιτεχνισμούς ή για εξυπηρέτηση αλλότριων σκοπών.