Ποιον τιμώρησε ο Καρογιάν;

Η αποχή των πέντε μελών του ΔΗΚΟ (Καρογιάν, Βότσης, Κυριακίδου, Κωνσταντίνου και Αντωνίου) από την ψήφιση του νομοσχεδίου δεν δημιουργεί προβλήματα μόνο στον Πρόεδρο Νίκο Αναστασίαδη, αλλά και στο ίδιο τους το κόμμα.

Οι πέντε δεν τήρησαν την γραμμή του κόμματος για ψήφιση του νομοσχεδίου, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την δυσαρέσκειά τους προς το πρόσωπο του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Γιατί φτάσαμε στην καταψήφιση του νομοσχεδίου; Απάντηση στο ερώτημα αυτό προσπαθούν να δώσουν όλοι, τη στιγμή μάλιστα που οι πέντε του ΔΗΚΟ ήταν μεταξύ αυτών που με σθένος στήριξαν την πρόταση για παραμονή στην κυβέρνηση. Τι έγινε και τελικά δεν στήριξαν την κυβέρνηση σε αυτή τη κρίσιμη ψηφοφορία; Δυσαρεστήθηκαν από τη στάση του κυβερνώντος κόμματος ή από τη στάση του προέδρου του ΔΗΚΟ;

Όπως δείχνουν τα πράγματα η μεγαλύτερη δυσαρέσκειά τους φαίνεται να εντοπίζεται στη στάση του Νικόλα Παπαδόπουλου, την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για αποχώρηση από την κυβέρνηση, αλλά και στην τροπολογία που ήθελε να περάσει ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ για την μονιμοποίηση των εργαζομένων στους Ημικρατικούς Οργανισμούς. Τροπολογία η οποία έγινε δεκτή από την πλευρά του ΔΗΣΥ προκειμένου να περάσει το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποίησης και τροπολογία – υπόσχεση του κ. Παπαδόπουλου για να κερδίσει τους αναποφάσιστους (μεταξύ αυτών και μελών – εργαζόμενοι στους Ημικρατικούς Οργανισμούς) της Κεντρικής Επιτροπής στην συνεδρίαση της Τετάρτης.

Μη ψηφίζοντας το νομοσχέδιο, δεν θα περνούσε και η τροπολογία που έδωσε την “πύρρειο νίκη” στον Νικόλα Παπαδόπουλο.

Έτσι, αυτό που προβληματίζει δεν είναι το αν πέρασε ή όχι το νομοσχέδιο, το οποίο θα ξανατεθεί προς ψήφιση τις επόμενες ημέρες και θα περάσει, αλλά τα πρώτα σύννεφα “καταιγίδας” πάνω από το ΔΗΚΟ, μετά και τις απειλές μελών για παραιτήσεις από το κόμμα.

Της Ελένης Κοτέ