Λακκοτρύπης: Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να παραμείνει στο Υπουργείο

Ο τελών υπό παραίτηση Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραμείνει στην Κυβέρνηση αν του ζητηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δηλώνοντας, παράλληλα, ότι θα ανακοινώσει τις προθέσεις του για το ΔΗΚΟ αύριο.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίας του Υπουργικού, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι κατά τη συνεδρία υπέβαλε την παραίτηση του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως έπραξαν και οι υπόλοιποι Υπουργοί.

«Ευχαρίστησα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αγαστή συνεργασία που είχαμε τους προηγούμενους 12 μήνες σχεδόν», είπε και τόνισε ότι αυτή τη στιγμή προέχει η σταθερότητα στον τόπο.

«Το είχα τονίσει και πριν μερικές εβδομάδες έξω από τη Βουλή και όταν είχα πει είτε με τον ένα τρόπο είτε με τον άλλο εννοούσα είτε με το ΔΗΚΟ στην Κυβέρνηση είτε όχι. Πρέπει να προχωρήσει η Κυβέρνηση στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει για να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα», είπε.

Ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τους ζήτησε να παραμείνουν στις θέσεις τους για τις επόμενες 15 ημέρες έως ότου λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Όταν ρωτήθηκε  εάν θα δεχθεί να παραμείνει στο Υπουργείο αν του ζητηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Λακκοτρύπης δεν απέρριψε το ενδεχόμενο.

«Δεν θέλω να προτρέχω. Ας αφήσουμε τον Πρόεδρο, μας ζήτησε 15 μέρες να παραμείνουμε στις θέσεις μας έως ότου λάβει τις αποφάσεις του. Από εκεί και πέρα..», είπε.

Σε ερώτηση αν θα αποχωρήσει από το ΔΗΚΟ, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι θα προβεί σε δήλωση σε σχέση με το ΔΗΚΟ αύριο, και απέφυγε να απαντήσει σε άλλες ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον του στο ΔΗΚΟ.

«Σήμερα η μέρα ανήκει στις παραιτήσεις που σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο έδωσε. Αφήστε το θέμα του ΔΗΚΟ να το συζητήσουμε αύριο», κατέληξε.