Ποιον Μητροπολίτη αναζητά να συλλάβει η Ασφάλεια;

 

Για παράβαση του Νόμου 927-79, περί κολασμού πράξεων ή ενεργειών που αποσκοπούν σε φυλετικές διακρίσεις, αναζητείται από την Ασφάλεια ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Αυτό συνέβη, σύμφωνα με την εκπομπή «Αποκαλυπτικά», μετά τη μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του ιερέα το Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι, αλλά και ο εκπρόσωπος του Athens Pride.

Αργά το απόγευμα η αστυνομία διαψεύδει ότι αναζητά τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ για παράβαση του Νόμου 927-79, περί κολασμού πράξεων ή ενεργειών που αποσκοπούν σε φυλετικές διακρίσεις , όπως μετέδωσε νωρίτερα ο τηλεοπτικός σταθμός Epsilon. Στο ρεπορτάζ γινόταν, μάλιστα, λόγος για διαδικασία που εμπίπτει στο αυτόφωρο, λόγω μήνυσης εναντίον του από το Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι και από τον εκπρόσωπο του Athens Pride.

Όπως έγινε γνωστό, δεν κατετέθη μήνυση, αλλά καταγγελία -αναφορά. Συνεπώς, δεν πρόκειται να γίνει καμία σύλληψη -πολύ περισσότερο που το αυτόφωρο έχει παρέλθει. Ο Μητροπολίτης είχε κάνει τις σκοταδιστικές δηλώσεις τους για τους ομοφυλόφιλους πριν από τρεις μέρες.