Ποιοι ευθύνονται για τα αποτρεπτικά μέτρα στο στάδιο “Ελευθερία”;

Τη μέρα της γιορτής της Δημοκρατίας, δεν παίρνουμε τόσο αυστηρά και μάλιστα τόσο πολυδιαφημιζόμενα μέτρα.

Αυτά τα μέτρα όποιος και να είχε τη φαεινή ιδέα να τα προβάλει τόσο πολύ, γύρισαν μπούμερανγκ στη προσέλευση του κόσμου στο στάδιο “Ελευθερία” όπου έγινε η ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Από ότι ήρθε στην αντίλησψη μας, πολύς κόσμος λόγω  αυτών των μέτρων τα οποία ανακοίνωναν συνεχώς έκανε δεύτερες σκέψεις και ενώ ήθελαν να πάνε στο στάδιο να πανηγυρίσουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να εκφράσουν έτσι τη χαρά τους για την επανεκλογή του δεν το έπραξαν  λόγω αυτών των μέτρων.

Δεν είπαμε να μην  υπάρχουν μέτρα ασφάλειας αλλά όλη αυτή η προβολή και οι ανακοινώσεις για αυστηρά μέτρα, να μην πάρουν τσάντες να είναι εκεί τόσες ώρες πριν ο κόσμος, ήταν πολύ αποτρεπτικά. Σίγουρα αν ήθελαν κάποιοι να κάνουν κακό θα το έκαναν ούτως ή άλλως.

Ανακηρύξαμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε ένα στάδιο με λιγοστό κόσμο και αυτό δεν ήταν καθόλου σωστό γιατί η τελετή της ανακήρυξης έκανε το γύρο του κόσμου και τα σχόλια έδιναν και έπερναν.

Τα μέτρα έπρεπε να ήταν διακριτικά,  όπως ήταν και έξω από το επιτελείο του Προέδρου στη Λευκωσία, όπου  πάρα πολλοί αστυνομικοί βρίσκονταν παρατεταγμένοι στη περιοχή από νωρίς το απόγευμα αλλά δεν το πρόβαλε κανείς έτσι ήταν αθρόα η  προσέλευση του κόσμου.