Βούτσης για Θεοδωράκη: Συνευρίσκεται με ακροδεξιούς και φιλοφασίστες

«Επιχειρήθηκε, με προφανή παταγώδη αποτυχία, να μετατραπούν τα δυο συλλαλητήρια σε μαζικές αντικυβερνητικές λαοσυνάξεις»

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Μίκη Θεοδωράκη για την ομιλία του στο συλλαλητήριο της Αθήνας .

Μιλώντας στην εκδήλωση της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς με θέμα «Μακεδονικό: Η λύση;» υποστήριξε πως ο Μίκης Θεοδωράκης επιχειρεί να «επανανομιμοποιήσει την ύπαρξη» του με διχαστική ρητορική περί κυβέρνησης εθνομειοδοτών και αριστερόστροφος φασισμού.

Προσθέτει πως ο Έλληνας μουσικοσυνθέτης έχει «περιπέσει σε μια κατάσταση πολιτικού μιθριδατισμού, λόγω της υστερικής και ιστορικά μυωπικής αντίθεσής» του προς την κυβέρνηση και τον κατηγορεί πως «συνευρίσκεται», “συνδιοργανώνει» και ενθαρρύνει λαϊκές κινητοποιήσεις με ακροδεξιές και φιλοφασιστικές δυνάμεις.

«Δυστυχώς όμως υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου και ελάχιστοι παράγοντες με διαδρομή στην Αριστερά που έχουν περιπέσει σε μια κατάσταση πολιτικού μιθριδατισμού, λόγω της υστερικής και ιστορικά μυωπικής αντίθεσής τους προς την Κυβέρνηση. Δυνάμεις και παράγοντες που επανανομιμοποιούν την υπάρξή τους αποθεώνοντας από κοινού, όλοι μαζί, τη διχαστική ρητορική για «εθνομειοδότες» και για «αριστερόστροφο φασισμό».

Καθείς εφ’ ω ετάχθη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ Βούτσης στην ομιλία του για να τονίσει σε άλλο σημείο

«Ποιος δεν καταλαβαίνει πως είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να ενθαρρύνει, να συνευρίσκεται ή και να συνδιοργανώνει λαϊκές κινητοποιήσεις με ακροδεξιές και φιλοφαστιστικές δυνάμεις που επιχείρησαν, ευτυχώς στην Αθήνα ανεπιτυχώς, να κυριαρχήσει το σύνθημα «αλήτες, προδότες πολιτικοί»;».