Ποιοι “έξυπνοι” έχουν φέρει ένσταση στη πώληση της Λαικής τράπεζας;

Αβαθής φαίνεται να είναι ο λάκκος της διαπλοκής και των σκανδάλων στο κυπριακό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ο ασκός άνοιξε και η αλήθεια είναι πλέον δύσκολο να αποκρυβεί…

Πριν από 10 μήνες, σύμφωνα με αξιόπιστες και διασταυρωμένες πληροφορίες της ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ, Ρώσοι επιχειρηματίες ενδιαφέρθηκαν για εν μέρει εξαγορά της Λαϊκής Τράπεζας. Θα είχαν τον ηγετικό ρόλο, αλλά την υψηλή εποπτεία και τον έλεγχο θα είχε Κύπριος μεγαλοεπιχειρηματίας.

Θα ήταν ίσως η ευκαιρία της τράπεζας για ανίχνευση, υποστήριξη και επέκταση των πλεονεκτημάτων της ως ένα ισχυρό χρηματοπιστωτικό κέντρο, παρά την παγκόσμια οικονομική αντιξοότητα ,με επιθετική, «επεκτατική» πολιτική σε αγορές του εξωτερικού.

Τη δελεαστική και προνομιακή αυτή προσφορά για το μέλλον της τράπεζας ,φαίνεται πως μπλόκαραν ηγετικά της στελέχη… golden boys, που αυτονόητα δεν θα είχαν «μερίδιο» στον υπό διαμόρφωση νέο τραπεζικό χάρτη. Με το παραδοσιακό επιχείρημα «δεν μπορεί κυπριακή τράπεζα να περάσει σε ξένα χέρια, θα καταστραφεί η κυπριακή οικονομία», οι άνθρωποι αυτοί, υποστηριζόμενοι από στελέχη της κυβέρνησης Χριστόφια, κατάφεραν να φρενάρουν τις εξελίξεις. Κατάφεραν και «έπεισαν» τους βουλευτές να εγκρίνουν δισεκατομμύρια ευρώ προς «όφελος» της Λαϊκής.

Οι ευκαιρίες είναι για εκείνους που αντιμετωπίζουν το παρόν για να «χτίσουν» το μέλλον. Μία τέτοια ευκαιρία χάθηκε …εξαιτίας ανθρώπων που φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και οδήγησαν την κυπριακή οικονομία στην  καταβαράθρωση.