Ικανοποιημένος με την εποπτεία των τραπεζών από την ΕΚΤ, δήλωσε ο Μανουέλ Μπαρόζο

Την ικανοποίηση του για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε αργά χθες το βράδυ από τους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ για την καθιέρωση ενός ενιαίου μηχανισμού για την τραπεζική εποπτεία, εξέφρασε ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
«Είναι ένα πολύ σημαντικό και ουσιαστικό βήμα προς την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και ένα έγκαιρο βήμα προς την ενοποίηση της χρηματοπιστωτικής εποπτείας για την ευρωζώνη και τα άλλα κράτη-μέλη», αναφέρει στην ανακοίνωσή του.Όπως επισημαίνεται, οι υπουργοί κατέληξαν σε ένα πλαίσιο συμφωνίας νωρίς το πρωί της Πέμπτης, με βάση το οποίο η ΕΚΤ θα φέρει την ευθύνη για την εποπτεία των πιο σημαντικών και πιο ευάλωτων τραπεζών της περιοχής. Ωστόσο, πολλές από τις λεπτομέρειες παραμένουν ακόμη ανοιχτές.

Ο Μανουέλ Μπαρόζο τόνισε πως η άμεση πρόοδος από την αρχική διακήρυξη της πρόθεσης της ΕΕ να καθιερώσει ένα νέο σύστημα, μόλις έξι μήνες μετά, «αποδεικνύει για άλλη μία φορά πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει την πολιτική βούληση και την ικανότητα να δράση γρήγορα για βαρυσήμαντα ζητήματα».

Check Also

Γονείς που απαιτούσαν «ανεμβολίαστο αίμα» για να κάνει επέμβαση το βρέφος… Έχασα την κηδεμονία

Δικαστήριο στη Νέα Ζηλανδία αφαίρεσε σήμερα προσωρινά την κηδεμονία ενός βρέφους μόλις έξι μηνών, οι …

Λαβρόφ: Συζητάμε σοβαρές προτάσεις για το τέλος της σύγκρουσης

Εάν υπάρχει μια σοβαρή πρόταση για το πώς θα σταματήσει η σύγκρουση στην Ουκρανία, η …