Ποια ΜΜΕ στηρίζουν Ν. Αναστασιάδη

Τι θέλετε; Αντικειμενική και αμερόληπτη ενημέρωση; Ας γελάσω!

Χρόνια τώρα και παντού τα ΜΜΕ εξυπηρετούν, προωθούν, καθοδηγούν και επιβάλλουν συμφέροντα, αναλόγως πολιτικής πεποίθησης.

Για να δούμε τι συνέβηκε στην Κύπρο επί Χριστόφια και τι αλλαγές εντοπίζουμε στο τοπίο επί Αναστασιάδη.

Η κυβέρνηση Χριστόφια στο ξεκίνημά της είχε την αμέριστη συμπαράσταση του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, ενώ με την πάροδο του χρόνου στην παράταξή του παρέμειναν μόνο τα κομματικοποιημένα στο ΑΚΕΛ μέσα , οι εφημερίδες «Χαραυγή» και η εβδομαδιαία «Γνώμη» καθώς και το ραδιόφωνο «Άστρα».

Όσον αφορά στον σημερινό πρόεδρο, την αποδοχή τους φαίνεται να δείχνουν μέχρι στιγμής το κρατικό κανάλι ΡΙΚ και η εφημερίδα «Αλήθεια», ενώ ο «Πολίτης» μάλλον αρχίζει να τα «μασάει» μετά την αρχικά θετική του προσέγγιση προς τον Αναστασιάδη.

Ο «Φιλελεύθερος» εδώ και χρόνια κρατάει ουδέτερη στάση, ενώ με τον  σημερινό πρόεδρο δείχνει να υπάρχει κάποιο «φλερτ».

Για την «Σημερινή» μάλλον « διαβασμένη» θα χαρακτηρίζαμε την κατάσταση, αφού φαίνεται να « παραπαίει» από Λιλλήκα σε Αναστασιάδη και τούμπαλιν.

Υπέρ του σημερινού προέδρου φαίνεται να τάσσετε και η «Μάχη», ενώ «εχθροί» του παραμένουν η «Χαραυγή», η «Γνώμη» και το «Ποντίκι». Το τελευταίο μάλιστα φαίνεται να άλλαξε στάση απότομα μετά την αρχικά θερμή αποδοχή του Αναστασιάδη κάνοντας στροφή 180 μοιρών. Μήπως κάποιοι δεν βολεύτηκαν;

Τέλος, ως προς τα τηλεοπτικά κανάλια, «Mega» και «ΑΝΤ1» προς το παρόν δε φαίνεται να έχουν κάτι εναντίον Αναστασιάδη, ενώ το «Sigma» ακολουθεί την πολιτική της «Σημερινής», δηλαδή μια Λιλλήκα, μια Αναστασιάδη, αναλόγως συμφερόντων(;)