ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ ζητούν άμεση συνάντηση με την Διυπουργική Επιτροπή

Οι εκπαιδευτικές ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ,    ζητούν την άμεση συνάντησή τους με την Διυπουργική Επιτροπή, προκειμένου να διαβιβάσουν τις κοινές τους θέσεις.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρεται ότι «τα Κ.Δ.Σ. των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, προχώρησαν στην αξιολόγηση των τριών προτάσεων (ΔΗΚΟ, Οργανωμένων Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, ΣΕΚ) που είχαν ενώπιόν τους και αποφάσισαν όπως ζητήσουν άμεση συνάντηση με τη Διυπουργική Επιτροπή, προκειμένου να διαβιβάσουν προς αυτήν τις κοινές θέσεις των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων».

Προσθέτουν ότι χαιρετίζουν όλες τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί και ότι αναμένουν από την Κυβέρνηση να επιδείξει ευελιξία και καλή θέληση, έτσι ώστε, με την αξιοποίηση όλων των προτάσεων, να εξευρεθεί ικανοποιητική λύση για τερματισμό της κρίσης στον χώρο της εκπαίδευσης και την άμεση έναρξη ουσιαστικού θεσμικού διαλόγου που θα οδηγήσει στην ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η Διυπουργική Επιτροπή σε έκτακτη ανακοίνωσή της απέρριψε την πρόταση ΔΗΚΟ και ενέκρινε την πρόταση ΣΕΚ.

Το πρωί, οι εκπαιδευτικοί συναντήθηκαν με το ΔΗΚΟ και αποδέχτηκαν την πρόταση του κόμματος, ενώ στη συνέχεια είχαν συνάντηση και με αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ.