ΠΟΕΔ: Κλειστά τα Δημοτικά σχολεία σε Λεμεσό και Πάφο

Συνεχίζεται και ΄σήμερα, η ολοήμερη απεργία της ΠΟΕΔ και έτσι παραμενουν κλειστα  τα δημοτικά σχολεία σε Λεμεσό και Πάφο.

Η ΠΟΕΔ προχώρησε στα απεργιακά μέτρα ως ένδειξη αντίδρασης στην ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής του Νέου Συστήματος Διορισμών.

Έξω από το υπουργείο Παιδείας, γύρω στις 12 θα συγκεντρωθούν και πάλι οι επηρεαζόμενοι από το νέο σύστημα διορισμού δάσκαλοι, μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο και τους γενικούς αντιπροσώπους της ΠΟΕΔ.

Οι εκπαιδευτικοί μέλη της ΠΟΕΔ είχαν απεργήσει και την περασμένη Πέμπτη, 8 Ιουνίου, στις Επαρχίες Λευκωσίας, Λάρνακας και Αμμοχώστου, όπου συμμετείχαν και κάποια σχολεία των Επαρχιών Λεμεσού και Πάφου τα οποία σήμερα έχουν προγραμματισμένες δραστηριότητες.

Χθες, η ΠΟΕΔ έστειλε επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Καδή, ζητώντας του να δεχτεί κατά την εκδήλωση διαμαρτυρίας μια ομάδα αντιπροσώπων. Αίτημά τους, το υπουργείο να απαντήσει στις πέρα από 300 επιστολές των αντικαταστατών και συμβασιούχων εκπαιδευτικών που παραδόθηκαν στις 27 Ιανουαρίου.

Παράλληλα, από σήμερα ξεκινούν οι συζητήσεις των παραπονούμενων εκπαιδευτικών με νομικούς, ώστε να τους συμβουλέψουν και να τους προετοιμάσουν για τη δικαστική τους διεκδίκηση.