Πισσαρίδης: Λύνονται εντός της ημέρας πολλές αβεβαιότητες για την Τρ. Κύπρου

Πολύ σύντομα, εντός της ημέρας, θα λυθούν πολλές από τις αβεβαιότητες που αφορούν την Τράπεζα Κύπρου, δήλωσε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας Χριστόφορος Πισσαρίδης, αναφερόμενος σε συμφωνία για το ύψος του κουρέματος των ανασφάλιστων καταθέσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Πισσαρίδη, υπάρχει συμφωνία η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα από την Κεντρική Τράπεζα.

“Το Συμβούλιο Εθνικής Οικονομίας πιστεύει ότι η συμφωνία είναι θετική”, είπε ο κ. Πισσαρίδης, ερωτηθείς σχετικά, μετά τη συνεδρία του Συμβουλίου, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Εξάλλου, ο κ. Πισσαρίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι περιορισμοί στον τραπεζικό τομέα θα χαλαρώνουν κάθε έξι μήνες για τα επόμενα δύο χρόνια, λέγοντας ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης, συνυπολογίζοντας και την αντίδραση της αγοράς.

Εξάλλου, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι το Συμβούλιο Εθνικής Οικονομίας εξέτασε την υλοποίηση του Μνημονίου και τις τρέχουσες εξελίξεις υπό το φως της αξιολόγησης της Τρόικας και κατέθεσε προτάσεις και απόψεις, οι οποίες, όπως είπε, θα δοθούν σύντομα και στα πολιτικά κόμματα.

Ανέφερε επίσης ότι “διαπιστώθηκε ελπιδοφόρα σταθεροποίηση της κατάστασης, η οποία θα ωθήσει την οικονομία σε τροχιά εξόδου από την κρίση” και πρόσθεσε ότι “συμφωνήθηκε ότι η πιστή εφαρμογή του μνημονίου αποτελεί τη μόνη γρήγορη οδό για έξοδο από την κρίση”.