Πετρίδης: Αυτό που απέρριψε το ΑΚΕΛ δεν ήταν η ‘ετσιθελική’, όπως την ονομάζει πρόταση της Κυβέρνησης

Γραπτή απάντηση του Υφυπουργού Παρά τω Προέδρω κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη στο ΑΚΕΛ για τη Μεταρρύθμιση

Η Κυβέρνηση έφερε στη Βουλή ένα πακέτο νομοσχεδίων που ήταν το αποτέλεσμα εντατικού διαλόγου με όλες τις επηρεαζόμενες οργανώσεις και άλλα οργανωμένα σύνολα.

Αυτό που απέρριψε το ΑΚΕΛ δεν ήταν η ‘ετσιθελική’, όπως την ονομάζει το ΑΚΕΛ, πρόταση της Κυβέρνησης, αλλά η συμφωνία της 15ης Ιουλίου 2015 μεταξύ της Κυβέρνησης και των εκπροσώπων των εργαζομένων, για τους οποίους το ΑΚΕΛ κόπτεται ότι σέβεται και υπερασπίζεται.

Το ΑΚΕΛ – παρά τη συμμετοχή του στη Διακομματική Επιτροπή για τη Μεταρρύθμιση που συγκλήθηκε τον Ιανουάριο του 2015 στο Προεδρικό Μέγαρο, τους δύο γύρους διμερών διαβουλεύσεων που ζήτησε και είχε μαζί του η Κυβέρνηση τον Μάιο και τον Οκτώβριο του 2015, τις συζητήσεις στη Βουλή και τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας για υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων – σε κανένα σημείο και ουδεμία απολύτως πρόταση δεν έχει υποβάλει ενώπιον της Κυβέρνησης.

Η θέση του ήταν πάντα ότι θα τοποθετηθεί στην Ολομέλεια, όπως και έκαμε με την πλήρη καταψήφιση όλων των προτάσεων, χωρίς το ίδιο να προτείνει οτιδήποτε, αρνούμενο την όποια αλλαγή και προασπιζόμενο το κατεστημένο.