Περισσότεροι τ/κ έρχονται για εργασία στις ελεύθερες περιοχές

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τουρκοκυπριακών εφημερίδων, μετά τη πτώση της τουρκικής λίρας, όλο και περισσότεροι τουρκοκύπριοι έρχονται για εργασία στις ελεύθερες περιοχές.

Στο σημερινό της πρωτοσέλιδο, η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις» αναφέρει ότι και το γεγονός ότι ο κατώτατος μισθός στις ελεύθερες περιοχές είναι πιο ψηλός από ότι στα κατεχόμενα οδήγησε στην αύξηση των Τουρκοκυπρίων που δουλεύουν στις ελεύθερες περιοχές.

Επίσης, η εφημερίδα γράφει ότι, ο κατώτατος μισθός στα κατεχόμενα που είναι περίπου 2,279 τουρκικές λίρες (300 ευρώ) δεν αρκεί ούτε για την κάλυψη των βασικών αναγκών μιας οικογένειας με αποτέλεσμα οι περισσότεροι Τ/κ να προτιμούν να εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές όπου ο κατώτατος μισθός φτάνει μέχρι και τις 9 χιλιάδες τουρκικές λίρες.

Σε δηλώσεις τους εκπρόσωποι συντεχνιών στα κατεχόμενα αναφέρθηκαν στην σημασία της ένταξης των εργαζόμενων Τουρκοκυπρίων σε συντεχνίες, στην μη αποδοχή της μη εφαρμογής των δικαιωμάτων τους όπως επίσης να αποφεύγεται η παράνομη εργασία.