ΑΚΕΛ: Η Κυβέρνηση αφήνει τους πολίτες εκτεθειμένους στην αισχροκέρδεια

Η Κυβέρνηση αφήνει τους πολίτες εκτεθειμένους στην αισχροκέρδεια, ανέφερε σε δήλωση του ο Εκπροσώπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, για τις τιμές των καυσίμων.

Τον Απρίλιο του 2011 ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, με τη συνοδεία δημοσιογράφων, πήγε σε πρατήριο βενζίνης και έδωσε τηλεοπτική παράσταση διαμαρτυρόμενος για τις τιμές των καυσίμων. Τότε η τιμή του πετρελαίου (γιατί το τζιπ του κ. Νεοφύτου έπαιρνε πετρέλαιο) που τότε ήταν 1,29 το λίτρο.

Σήμερα η τιμή του πετρελαίου είναι 1,35 το λίτρο, αλλά η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού θεωρεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις τιμές των καυσίμων. Προφανώς ούτε ο κ. Νεοφύτου θεωρεί ότι υπάρχει πρόβλημα, αφού δεν τον είδαμε σε κάποιο πρατήριο βενζίνης να διαμαρτύρεται.

Είναι φανερό ότι την κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού δεν την απασχολεί το πρόβλημα της ψηλής τιμής των καυσίμων ούτε και το θέμα της επιβάρυνσης των πολιτών.

Είναι φανερό ότι την κυβέρνηση δεν την απασχολεί αν υπάρχει καρτέλ μεταξύ των εταιρειών πετρελαιοειδών και ουσιαστικά τούς κάνει πλάτες.

Η κυβέρνηση δεν έχει την ευαισθησία να αναζητήσει λύσεις. Προφανώς, η ευαισθησία των κυβερνώντων είχε εξαντλήθηκε στην παράσταση λαϊκισμού που είχε έδωσε ο κ. Νεοφύτου τον Απρίλιο του 2011.

Οι πολίτες διερωτώνται:

-Πώς γίνεται σήμερα η τιμή των καυσίμων να είναι ψηλότερη από ό,τι το 2011, όταν τότε η τιμή του πετρελαίου διεθνώς ήταν σχεδόν διπλάσια από ό,τι είναι σήμερα; Συγκεκριμένα τότε η τιμή του πετρελαίου κυμαινόταν πάνω από τα 140 δολάρια το βαρέλι, σήμερα είναι 77 δολάρια το βαρέλι και όμως η λιανική τιμή πώλησης στην Κύπρο είναι πιο ψηλή σήμερα από ότι το 2011.

Λύσεις υπάρχουν, αλλά η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να τις δώσει. Αφήνει τους πολίτες εκτεθειμένους στην αισχροκέρδεια και την υπερ-φορολόγηση.