Περιορισμός των κρατικών δαπανών στο εξωτερικό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έδωσε εντολή στο Υπουργείο Εξωτερικών για διενέργεια μελέτης σε σχέση με την εκπροσώπηση της Κύπρου στο εξωτερικό, με στόχο τον περιορισμό των κρατικών δαπανών.

«Είναι βασική πολιτική θέση αυτής της Κυβέρνησης να περιοριστεί το κόστος όπου είναι δυνατόν», δήλωσε ο Εκπρόσωπός της Χρήστος Στυλιανίδης, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Όπως είπε, δόθηκε εντολή και στον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, να εξετάσει τη δυνατότητα συγχώνευσης των υπηρεσιών του ΚΟΤ στο εξωτερικό αλλά και στον Υπουργό Άμυνας να διερευνήσει το ενδεχόμενο περιορισμού των στρατιωτικών ακόλουθων στις Πρεσβείες της Κύπρου στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη, παρόμοια εξοικονόμηση θα προκύψει και από τον τομέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξεως και ειδικότερα σε θέματα που αφορούν αστυνομικούς.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι για «πολιτικούς λόγους» αλλάζει το επίπεδο εκπροσώπησης της Κύπρου στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, Λισαβόνα, και επαναφέρεται σε επίπεδο Πρέσβη με στόχο η κα Θάλεια Πετρίδου να ασκεί καθήκοντα πρέσβη στη Λισαβόνα.