Περδίκης: Καθόλου ικανοποιημένος από τη συνεδρία του Εθνικού

Kαθόλου ικανοποιημένος δήλωσε από το αποτέλεσμα της σημερινής συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, ο υπηρεσιακός ΓΓ και βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης.

Σε δηλώσεις, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Περδίκης είπε πως η συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου επικεντρώθηκε σε ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, χωρίς να παρθούν αποφάσεις για ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα του κυπριακού λαού.

«Δυστυχώς, η συζήτηση εκτονώθηκε στις γνωστές αγκυλωμένες τοποθετήσεις των μεν και των δε, και κατέληξε τελικά σε διαφωνία», είπε και αναφέρθηκε στην άποψη των Οικολόγων ότι θα πρέπει να μελετηθεί μεθοδευμένα και χωρίς τυμπανοκρουσίες, από τεχνοκράτες χωρίς ιδεολογικές παρωπίδες και όχι από πολιτικούς, το θέμα της εξόδου από το μνημόνιο και της πιθανής εξόδου από την ευρωζώνη, «για να καταλήξουμε σε κάτι που θα είναι δομημένο πάνω σε μια στέρεα οικονομική προσέγγιση και γνώση».

«Δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι από τη συνεδρίαση. Δεν κατέληξε σε ουσιαστικές λύσεις στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κυπριακός λαός, στην οικονομία πρώτα και στη διασύνδεση των προβλημάτων της οικονομίας με το Κυπριακό και τη διαχείριση του φυσικού αερίου», ανέφερε ο κ. Περδίκης.

Είπε στη συνέχεια ότι υπάρχουν πάρα πολλά θέματα ανοιχτά, όπως η σωτηρία της Τράπεζας Κύπρου, τα ζητήματα του ELA και της ΕΚΤ, προσθέτοντας πως τον στεναχωρεί και τον ανησυχεί η έλλειψη σχεδιασμού.

Όλοι συμφωνούν, ανέφερε, πως πρέπει να κινηθούμε νομικά προς την ΕΚΤ και ότι ο ρόλος του Διοικητή της ΚΤ είναι το λιγότερο αρνητικός, αλλά δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών.

Ο κ. Περδίκης είπε πως κατά τη συνεδρίαση οι Οικολόγοι είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τις κατ’ αρχήν απόψεις τους για το ζήτημα των πιέσεων που δέχεται η κυπριακή Κυβέρνηση να ξεκινήσει συνομιλίες για το Κυπριακό και υπογράμμισαν το επείγον ζήτημα που προκύπτει με το ξεπούλημα των ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, το οποίο συνδέεται και με την οικονομική κρίση, ζητώντας τη λήψη άμεσων μέτρων, ωστόσο το θέμα παραπέμφθηκε σε επόμενη συνεδρίαση του Εθνικού.

Οι Οικολόγοι ζήτησαν ακόμα, σύμφωνα με τον κ. Περδίκη, να υπάρξει σχεδιασμός ώστε η Κύπρος να μη φθάσει στο σημείο να πρέπει να διαλέξει μεταξύ χρεοκοπίας ή επιβολής μιας άδικης λύσης στο Κυπριακό και στα ζητήματα του φυσικού αερίου, θέμα το οποίο επίσης παραπέμφθηκε σε επόμενη συνεδρίαση, όπως είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Περδίκης είπε ότι προς το τέλος της συνεδρίασης υπήρξε κάποια μικροένταση, όμως τα κόμματα δεν μπήκαν στη διαδικασία της επίρριψης ευθυνών.

Είπε, τέλος, πως «πρέπει να εμπεδωθεί ένα κλίμα στην κοινωνία ότι οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν και θα τιμωρηθούν».