Αντίθεση ΠΙΣ σε τυχόν αναστολή της Ιατρικής σχολής λόγω κρίσης

Tην απόλυτη αντίθεσή του στην πρόθεση μελών του Κοινοβουλίου να εισηγηθούν τη προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της Ιατρικής Σχολής μέχρι να περάσει η οικονομική κρίση, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος.

Οπως αναφέρει, θεωρεί ότι λόγω και της οικονομικής κρίσης, θα πρέπει τα έργα και οι στόχοι του κράτους, τα οποία είναι έτοιμα να εφαρμοστούν και μπορούν να προσδώσουν νέα δυναμική στην ανάπτυξη του τόπου μας να στηριχθούν και να ενισχυθούν με κάθε τρόπο ώστε να επιτευχθεί η γρηγορότερη ανάκαμψη της οικονομίας μας.

“Επιπλέον, μακριά από οποιεσδήποτε πολιτικές σκοπιμότητες, όπως ενεργούμε πάντοτε, καταθέτουμε την απόλυτη διαφωνία μας για την πρόταση αναστολής της Ιατρικής Σχολής και επαναδιατυπώνουμε για μια ακόμη φορά την πάγια θέση μας.

Ως ΠΙΣ είμαστε υπέρ της λειτουργίας Ιατρικής Σχολής για τους λόγους τους οποίους πολλές φορές μέχρι σήμερα καταθέσαμε στα αρμόδια όργανα και θεωρούμε, παρά τις αναντίλεκτες δυσκολίες και την αδιαμφισβήτητη πρωτόγνωρη οικονομική κρίση, ότι σε θέματα υγείας και παιδείας, πρέπει να δείχνουμε διαφορετική στάση και αυξημένη ευαισθησία”.

Ο ΠΙΣ τονίζει ότι η λειτουργία της Ιατρικής Σχολής, όπως και η λειτουργία του ΓεΣΥ, “αποτελούν εθνική επιταγή και είναι σημαντικά και αναντικατάστατα βήματα για την αναβάθμιση της ιατρικής στον τόπο μας, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της προφερόμενης ιατροφαρμακευτικής φροντίδας στους πολίτες, κάτι που οφείλουν και υποσχέθηκαν όλοι οι κυβερνώντες και διοικούντες εδώ και πολλές δεκαετίες”.

Καλεί τους Βουλευτές, την πολιτεία, την Κυβέρνηση και όλους τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς και αρμόδια πρόσωπα, να επιδείξουν την απαιτούμενη ευαισθησία και να προχωρήσουν άμεσα με την λειτουργία της Ιατρικής Σχολής όπως είναι προγραμματισμένη για να δεχτεί τους πρώτους φοιτητές το Σεπτέμβριο του 2013.

Η λειτουργία της Ιατρικής Σχολής αλλά και του ΓεΣΥ, πέραν από την αναγκαιότητα, που έγινε πια αδήριτη ανάγκη, να λειτουργήσουν, και δεδομένης της δύσκολης και επικίνδυνης κατάστασης που επικρατεί στον τομέα της υγείας (τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό), αποτελεί εκπλήρωση μακρόχρονων δεσμεύσεων και ικανοποίηση επιτέλους, επανειλημμένων υποσχέσεων όλων των κυβερνήσεων στον κυπριακό λαό, καταλήγει ο ΠΙΣ.