Περδίκης: Πρόταση νόμου για πλαφόν στη μισθοδοσία και τις συντάξεις στο δημόσιο

Οι Οικολόγοι καταθέτουν το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής πρόταση νόμου για πλαφόν στη μισθοδοσία και τις συντάξεις όσων εργάζονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ο βουλευτής του Κινήματος Γιώργος Περδίκης δήλωσε ότι η πρόταση νόμου θα καθιερώνει μέγιστο ύψος για αμοιβές στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ώστε κανείς από μισθό ή συμβόλαιο να μην παίρνει για τα επόμενα τρία χρόνια αμοιβές ψηλότερες από αυτές μέλους του Υπουργικού.

Χαιρέτισε εξάλλου την χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την νομοθετική κατοχύρωση του θεσμού της ποινικής και αστικής ευθύνης για υπουργούς και υφυπουργούς, λέγοντας ότι πρέπει η αστική και ποινική ευθύνη να περιλαμβάνει όλα τα πεδία και τα επίπεδα διοίκησης, να επεκταθεί και στην τοπική αυτοδιοίκηση και σε όλους όσους λαμβάνουν εκτελεστικές αποφάσεις.

Εξάλλου χαρακτήρισε σοβαρό το ζήτημα με την αναπομπή του νόμου για τα  ενοίκια λέγοντας ότι πρέπει να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση μεταξύ Κυβέρνησης και Βουλής γιατί αν παραπεμφθεί στα δικαστήρια κινδυνεύει τελικά να μην υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Πρέπει είπε, να δοθεί χρόνος εντός των επόμενων ημερών για να συνεννοηθεί η Βουλή με την Κυβέρνηση  για συναινετική λύση η οποία να μπορεί να γίνει αποδεκτή αφού η σύγκρουση δεν θα φέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα.