Περδίκης: Περιμέναμε ανάληψη πολιτικής ευθύνης από την υπουργό – Ούτε συγγνώμη δεν ζήτησε

Δηλώσεις του βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργου Περδίκη για τον λογαριασμό παρωδία της υπουργού Δικαιοσύνης

Η υπουργός και η Αστυνομία σε ό,τι αφορά τον χειρισμό της υπόθεσης του λογαριασμού παρωδία είναι προφανές ότι έχουν υποπέσει σε πολύ σοβαρά σφάλματα με αποτέλεσμα να έχουν παραβιαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα συγκεκριμένης πολίτη, η οποία δικαιολογημένα διαμαρτύρεται και διεκδικεί αποζημιώσεις τις οποίες θα πληρώσει ο φορολογούμενος.

Εμείς από την αρχή είχαμε σημειώσει στοιχεία όπως, το γεγονός ότι δεν ζητήθηκε η νομική στήριξη και η συμβουλή του Γενικού Εισαγγελέα, γεγονός που επιβεβαιώθηκε σήμερα και μάλιστα υπήρξε και σχετική απολογία από τον Αρχηγό της Αστυνομίας, όχι όμως από την υπουργό.

Φαίνεται η υπουργός θεωρεί ότι έχει περισσότερες νομικές γνώσεις από τον Γενικό Εισαγγελέα γι’ αυτό δεν θεώρησε λάθος ότι δεν ζήτησε τη νομική άποψη του Γενικού Εισαγγελέα πριν προχωρήσει στην καταγγελία στην Αστυνομία. Είχαμε επίσης σημειώσει το γεγονός ότι υπήρχε μεροληπτική συμπεριφορά και εξυπηρέτηση της καταγγελίας της υπουργού. Και τέλος η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της συγκεκριμένης πολίτη.

Θεωρώ λοιπόν ότι το θέμα αυτό είναι ακόμη ένα στοιχείο που καταγράφει την κυβερνητική ασυδοσία και το γεγονός ότι αυτή η Κυβέρνηση έχει χάσει κάθε μέτρο, στο όνομα βέβαια μιας περίεργης αντιμετώπισης της νομιμότητας και της υπεράσπισης των αξιών της Δημοκρατίας.

Ένα θέμα που εθίγη επίσης σήμερα στη συνεδρίαση και οφείλω να τοποθετηθώ εκ μέρους του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είναι η απαράδεκτη βία, η υπερβολική βία που έχει εξασκήσει η Αστυνομία στην αντιμετώπιση της διαδήλωσης του περασμένου Σαββάτου. Περιμέναμε ανάληψη πολιτικής ευθύνης από την υπουργό. Εγώ στη θέση της θα είχα ήδη παραιτηθεί.