Γιαβάση: Αμετανόητη η Γιολίτη – Όφειλε τουλάχιστον δύο συγγνώμες

Δύο συγγνώμες όφειλε τουλάχιστον η κα. Γιολίτη. Αντ΄αυτού, εμφανίστηκε αμετανόητη και χωρίς συναίσθηση της πραγματικότητας και ασφαλώς χωρίς καμία διάθεση ανάληψης πολιτικής ευθύνης, τόνισε σε δήλωσή της η πρόεδρος Συμμαχίας Γυναικών, Ρένα Γιαβάση.

«Με δύο αληθινές συγγνώμες, έπρεπε να ξεκινήσει τη σημερινή της τοποθέτηση η Υπουργός Δικαιοσύνης στην επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μια συγγνώμη για την παραβίαση των δικαιωμάτων και τον διασυρμό που υπέστη η γυναίκα που στοχοποιήθηκε για το parody account της κα. Γιολίτη. Και μια συγγνώμη για τη νεαρή Αναστασία που σήμερα βρίσκεται στο χειρουργείο προσπαθώντας να σώσει το μάτι της, μετά την άσκηση υπέρμετρης βίας από μέρους της Αστυνομίας στην εκδήλωση του Σαββάτου.

Αντ΄αυτού, δυστυχώς, η κα. Γιολίτη, εμφανίστηκε και σήμερα αμετανόητη και χωρίς συναίσθηση της πραγματικότητας και ασφαλώς χωρίς καμία διάθεση ανάληψης πολιτικής ευθύνης.

Η σάτιρα αποτελεί μέρος της ελευθερίας της έκφρασης και πρέπει να γίνεται αποδεκτή από όλους γιατί από αρχαιοτάτων χρόνων, βασίζεται στην υπερβολή ώστε να επιχειρηθεί η βελτίωση του αντικειμένου της σάτιρας.

Δυστυχώς, στην προκειμένη περίπτωση, η κα. Γιολίτη αντέδρασε υπέρμετρα, καταπατώντας αρχές της δημοκρατίας, εκμεταλλευομένη ταυτόχρονα τη θέση ισχύος που έχει ως πολιτική προϊστάμενη της Αστυνομίας.

Αυτό που πρέπει να κατανοήσουν τα πολιτικά πρόσωπα και ειδικά αυτοί που κατέχουν υψηλά δημόσια αξιώματα, είναι ότι η ανάληψη τέτοιων θέσεων πέραν των γνώσεων και των ικανοτήτων, της καταξίωσης και των μισθολογικών απολαβών, πρέπει να συνοδεύεται και από προσωπικότητα που δέχεται την κριτική και μπορεί να την αντιμετωπίζει με δημοκρατικούς τρόπους. Και η απάντηση πρέπει να είναι με επιχειρήματα και παραγωγή έργου. Έτσι ασκείται η δημοκρατική εξουσία.

Γιατί οι εποχές της φίμωσης και της λογοκρισίας έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Τέλος, όσον αφορά στην υπέρμετρη βία από μέρους της Αστυνομίας, απαιτούμε σοβαρή διερεύνηση ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Απαιτούμε να μας απαντήσουν ποιος έδωσε εντολή για άσκηση βίας. Γιατί δεν ήταν ένας μεμονωμένος αστυνομικός αλλά ομαδική διάθεση για βία.

Η πανδημία δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για άσκηση της οποιασδήποτε μορφής βίας, ή να καταπατείται το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών στη διαμαρτυρία.»