Περδίκης:”Κουβέντες για να ποσκολιούμαστε, χωρίς ουσία και σημασία”

Μετά τη σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων στο θέμα της αποκοπής ποσοστού από τον 13ο μισθό, ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης αφού ανέφερε ότι υπάρχει πραγματική ανάγκη για έκτακτη βοήθεια προς δυσπραγούντες συμπολίτες, είπε ότι η βοήθεια είναι ευθύνη της πολιτείας και πρόσθεσε ότι προτάσεις που παραπέμπουν σε βάθος χρόνου ή στις ελληνικές καλένδες δεν ανταποκρίνονται στο κύριο αίτημα των ημερών.

Προσθέτοντας ότι 13.000 οικογένειες λιμοκτονούν και σε αυτό το πρόβλημα απαιτείται απάντηση σήμερα, ανέφερε ότι υπήρξε μια σκέψη να δοθεί ένα μικρό ποσοστό του 13ου μισθού από τους υψηλόμισθούς του δημοσίου ή και του ιδιωτικού τομέα για τις 13.000 οικογένειες που θα πεινάσουν αυτά τα Χριστούγεννα.

Είπε ακόμα ότι η αποκοπή από τον 13ο μισθό ήταν μια σκέψη από τη Βουλή, αλλά ανέφερε τις αποφάσεις έπρεπε να τις πάρει η Κυβέρνηση και οι συντεχνίες, που δυστυχώς απέρριψαν αυτές τις σκέψεις.

Είπε ακόμα ότι αυτή η ιστορία έκλεισε και ότι άλλο λέγεται στη Βουλή επί του θέματος είναι «κουβέντες για να ποσκολιούμαστε, χωρίς ουσία και σημασία».

Ο κ. Περδίκης ανακοίνωσε επίσης ότι το Κίνημα Οικολόγων θα καταθέσει στους προϋπολογισμούς πρόταση για περικοπή 50% σε όλα τα επιδόματα φιλοξενίας, ώστε να τερματιστούν οι πριγκιπικές φιλοξενίες και οι τεράστιες δαπάνες μέχρι και 300.000 το χρόνο για να φιλοξενεί ο Α’ και Β’ μεγαλοϋπάλληλος του δημοσίου τον οποιονδήποτε στο γραφείο του.

Ο κ. Περδίκης ανέφερε επίσης ότι η Νομική Υπηρεσία και ο Γενικός Εισαγγελέας οφείλουν να απαντήσουν για τις προθέσεις τους σε ότι αφορά τις ποινικές ευθύνες εκείνων στους οποίους η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε διοικητικά πρόστιμα.

Διατύπωσε εκ νέου τη θέση ότι όσοι ευθύνονται με λάθη και παραλήψεις και παρανομίες στη διαχείριση των κεφαλαίων των τραπεζών και ενέχουν ποινικές ευθύνες για την κατάσταση στην οποία περιήλθε ο τόπος, πρέπει να τιμωρηθούν με φυλάκιση, ή και δήμευση περιουσίας.