Περδίκης:”Απαράδεκτη η δήλωση Ντράγκι για Δημητριάδη”

Ο Ντράγκι υπερασπίζετε την ανεξαρτησία του Δημητριάδη παραβιάζοντας την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το ΑΚΕΛ τον υποστηρίζει γιατί είναι …αντιπολίτευση.

Το Κίνημα Οικολόγων θεωρεί απαράδεκτη επέμβαση τη δήλωση του κ. Ντράγκι να υπερασπιστεί τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας κ. Δημητριάδη. Η ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας δεν είναι ανώτερη της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για την οποία χύθηκε τόσο αίμα. Η οποιαδήποτε ενέργεια της Κυπριακής Κυβέρνησης και της Βουλής ήταν και πρέπει να είναι εντός του Ευρωπαϊκού και Κυπριακού νομικού πλαισίου. Το πλαίσιο αυτό επιτρέπει υπό όρους τη διαδικασία παύσης του κεντρικού τραπεζίτη. Αυτή τη διαδικασία έπρεπε να ενεργοποιήσει από καιρό η κυβέρνηση.
Εμείς ως Οικολόγοι πολλές φορές έχουμε καταγγείλει τις παλινδρομήσεις και την αναποφασιστικότητα της κυβέρνησης στο θέμα αυτό (όπως και στο θέμα Ντάουνερ). Όμως σε καμιά περίπτωση δεν έχουμε δικαιώσει τον Ντράγκι, τον Ντάουνερ, τον Δημητριάδη ή τον οποιοδήποτε άλλον “κύριο” η κυβέρνηση με τους άτσαλους χειρισμούς της δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει.

Γι αυτό μας φαίνεται περίεργη και εκ του πονηρού η σημερινή ανακοίνωση του ΑΚΕΛ η οποία με την ευκαιρία της απαράδεκτης και καταδικαστέας παρέμβασης Ντράγκι στρέφει τα πυρά του εναντίον της κυβέρνησης μόνον. Περιμένουμε από το ΑΚΕΛ να τοποθετηθεί για την ουσία της παρέμβασης Ντράγκι αντί να δημιουργεί φοβικά και ηττοπαθή σύνδρομα στο λαό μας.

ΔΗΛΩΣΗ κ. Γ. ΠΕΡΔΙΚΗ γενικού γραμματέα Κινήματος Οικολόγων