Πεπονής-Μουζακίτης: Ζητήστε ξανά την λίστα Λανγκάρντ

Την εκ νέου παράδοση απο τις Γαλλικές αρχές της λίστας,  με τα ονόματα 2000 Ελλήνων μεγαλοκαταθετών σε τράπεζα της Ελβετίας ζήτησαν με αίτημα τους προς τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπονής και Σπύρος Μουζακίτης, σε μια προσπάθεια πιστοποίησης της γνησιότητας της.Στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής έρευνας που διενεργούν οι δύο εισαγγελείς ζητούν από τον υπουργό οικονομικών να τους αποσταλούν το αρχικό CD που παρέλαβε ο κ. Παπακωνσταντίνου, το έγγραφο του γαλλικού υπουργείου οικονομικών το οποίο συνόδευε το εν λόγω CD , καθώς και τον αριθμό πρωτοκόλλου που δόθηκε στο συγκεκριμένο υλικό απο το υπουργείο οικονομικών ως εισερχόμενο έγγραφο, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κινήσουν διαδικασία δικαστικής συνδρομής προκειμένου να λάβουν το υλικό απευθείας  από τις γαλλικές αρχές.

“Επειδή κρίνεται αναγκαίο επί τη βάσει των υφιστάμενων δεδομένων, να βεβαιωθεί το πραγματικό περιεχόμενο του παραδοθέντος από το γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών CD, για λόγους πρακτικούς, αλλά και αποφυγής των όσων αρνητικών θα σηματοδοτούσε, για την περίπτωση, η κίνηση της διαδικασίας παροχής δικαστικής συνδρομής, κρίνομεν σκόπιμον να προβεί η Υπηρεσία σας στην επαναζήτηση του συγκεκριμένου CD και παρακαλούμεν, επί του τελευταίου τούτου, να έχομεν σχετική, θετική ή αρνητική, ενημέρωση” αναφέρουν οι εισαγγελικές αρχές στο έγγραφο τους.

Στόχος των δύο εισαγγελέων είναι να πιστοποιήσουν τη γνησιότητα του CD που βρίσκεται στα χέρια τους αυτή τη στιγμή και να αποφύγουν πιθανές αλλοιώσεις που μπορεί να υπέστη το διάστημα που βρίσκεται σε ελληνικά χέρια.

Κατάθεση Βενιζέλου- Σαχινίδη

Εν τω μεταξύ, σήμερα στις 13.30 αναμένεται η κατάθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση της λίστας, ενώ στις 16.00 αναμένεται η κατάθεση του πρώην υπουργού οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη.