Επεισοδιακή πρεμιέρα για το Corpus Christi

Με επεισόδια και …τροπάρια ξεκίνησαν οι παραστάσεις του θεατρικού έργου “Corpus Christi” στο θέατρο Χυτήριο. Οι συντελεστές της παράστασης είχαν συλληφθεί τον Ιούνιο του 2012 με την κατηγορία της βλασφημίας και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Επίσης και τα ασφαλιστικά μέτρα για απαγόρευση του έργου άρθηκαν με πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου. Η επόμενη παράσταση θα γίνει την Πέμπτη και οι συντελεστές έχουν απευθύνει σε όλους τους πολίτες κάλεσμα συμπαράστασης:

“Δηλώνουμε την υποστήριξη του δικαιώματος όλων των πολιτών στην ελεύθερη έκφραση πέρα από θρησκευτικές προλήψεις και προκαταλήψεις. Απαιτούμε από το κράτος να εξασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή της παράστασης προστατεύοντας τους συντελεστές αλλά και τους θεατές κατά την είσοδό τους και επιβάλλοντας τις νόμιμες κυρώσεις σε όσους παρεμποδίζουν την παράσταση και εκτοξεύουν προσβολές και απειλές. Καλούμε όλους όσους θέλουν να συμπαρασταθούν έμπρακτα στους συντελεστές να παρευρεθούν στην παράσταση αυτήν την Πέμπτη 11-10-12 και ώρα 8:30 στο θέατρο “Χυτήριο”, Ιερά Οδός 44, Γκάζι, τηλ. 2110124401.
Για να πάψει επιτέλους ο θρησκευτικός φανατισμός να εμποδίζει την ελευθερία της έκφρασης.”

Το Corpus Christi αφηγείται την πορεία 13 νέων από την εφηβεία στην ενηλικίωση. Την ανάγκη να γίνουμε καλύτεροι, να αμφισβητήσουμε κάθε μορφή εξουσίας, να αυτοπροσδιοριστούμε και να βρούμε τη δική μας φωνή.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :

Απόδοση – Βάσια Παναγοπούλου & Λαέρτης Βασιλείου
Σκηνοθεσία & Μουσική Επιμέλιεια – Λαέρτης Βασιλείου
Επιμέλεια Κίνησης – Μαριέλα Νέστορα
Φωτισμοί – Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βίντεο – Χρήστος Δήμας
Φωνητική – Μυρσίνη Δόξα
Παραγωγή – Artisan

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ :
Α. Αχτάρ, Θ. Ελευθεριάδης, Σ. Κυριάκος, Ν. Μοναστηριώτης, Σ. Οικονόμου, Η. Παπακωνσταντίνου, Τ. Παπανικολάου, Ι. Παπλωματάς, Α. Σκεύης, Γ. Σοφιανός, Φ. Τσοτουλίδης, Ν. Φαρμάκης και ο Λαέρτης Βασιλείου.

HMEΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ :
Κάθε Πέμπτη στις 9.15 μ.μ και κάθε Παρασκευή (μεταμεσονύκτια) στις 23.30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :16 ευρώ & 9 ευρώ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 111 λεπτά

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ «XYTHΡΙΟ»
THEATRE & ART CAFÉ

Ιερά Οδός 44 (5 λεπτά από το Μετρό του Κεραμεικού)
Τηλέφωνο 210 – 34 12 313 & 6983671437
Διαθέσιμο δωρεάν parking.