Πελετίδης: Ο λαϊκός δήμαρχος που έκανε την Πάτρα σύμβολο μίας εναλλακτικής πορείας προς την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά

Πελετίδης ο λαϊκός δήμαρχος που έκανε την Πάτρα σύμβολο μίας εναλλακτικής πορείας προς την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά

Μόλις πρόσφατα ο πατραϊκός λαός ξανάδωσε ψήφο εμπιστοσύνη στον Κώστα Πελετίδη.

Καθαρή και βροντερή επιλογή να συνεχίσει ακάθεκτος να υπερασπίζεται τα δίκαια των πολλών κόντρα στα συμφέροντα των λίγων και του μεγάλου κεφαλαίου.

Ποιοι είναι όμως οι λόγοι αυτής της ισχυρής λαϊκής στήριξης του 70% που πήρε κατά κάποιους ο κόκκινος δήμαρχος κόντρα σε όλες τις σημερινές πραγματικότητες που θέλει τους πολίτες να απέχουν και να γυρίζουν τις πλάτες στους εκάστοτε θεσμούς.

Ποιο μαγικό ραβδί διαθέτει ο Πελετίδης και μάγεψε τους συνδημότες του, τι εκπροσωπεί, ποιες ελπίδες δίνει, πώς αντέχει να είναι παραφωνία στο κατεστημένο που λυμαίνεται τα όνειρα εκατομμυρίων Ελλήνων σήμερα;

Χωρίς άλλες παρεμβολές παραθέτω αυτούσια κομμάτια της τελευταίας προεκλογικής ομιλίας του που είναι ένα συμβόλαιο τιμής ενός γνήσιου αγωνιστή απέναντι στους δημότες του .

“Όταν αναλάβαμε το 2014 για πρώτη φορά την δημοτική αρχή τα δάνεια του δήμου ήταν 21 εκατομμύρια ευρώ και μέχρι σήμερα παρά τα δυσμενή οικονομικά δεδομένα έχουμε ξοφλήσει τα μισά .Δεν ήμασταν τα καλά παιδιά της κυβερνητικής εξουσίας και των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν διστάσαμε να απειθαρχήσουμε εν γνώση των συνεπειών όταν μας καλούσαν να συμβιβαστούμε ως προς τας υποδείξεις.”

Δεν καθίσαμε με σταυρωμένα χέρια, δεν ήμασταν παρατηρητές, δεν λέγαμε ότι η υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων δεν είναι στην αρμοδιότητα μας, ότι εμείς είμαστε για τα τοπικά προβλήματα και η κυβέρνηση για τα γενικά.

Μπήκαμε μπροστά στην δουλειά για το μεροκάματο για το σύνολο των αναγκών της πόλης μας, του πατραϊκού λαού, τους χαλάσαμε την πιάτσα εδώ και πανελλαδικά.

Πήραμε μέτρα για ουσιαστική κατάργηση πληρωμής των παρκόμετρων, την κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς ,πήραμε επιπλέον μέτρα απαλλαγής η μείωσης των τελών και φόρων σε πολλές κοινωνικές ομάδες όπως οι μακροχρόνιοι άνεργοι, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, στους πολύτεκνους.

Με τους εργαζόμενους του δήμου πρωταγωνιστές και δημιουργούς με την δουλειά και το μεράκι τους πραγματοποιήθηκαν έργα που εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες, χάρη σε αυτούς ο πατραϊκός λαός απολαμβάνει το νότιο πάρκο (πριν ήταν σκουπιδότοπος) και τους άλλους κοινόχρηστους χώρους.

Με την δική τους προσπάθεια δημιουργήθηκαν οι παιδικές κατασκηνώσεις που είναι πανελλαδικό παράδειγμα, ανακατασκευάστηκαν το 40% των σχολείων μας που είχαν να συντηρηθούν για δεκαετίες, είχαμε νέα τμήματα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, νέο παιδικό σταθμό, παράρτημα βρεφοκομείου.

Στη πόλη μας γίνεται ένα έργο πρωτόγνωρο που δεν είναι μακέτες , ότι παλεύουμε να γίνει η πόλη μας εδώ και 20 χρόνια γίνεται τώρα πράξη.

Έχουμε μπει στον δρόμο υλοποίησης έργων 200 εκατομμυρίων ευρώ των οποίων οι μελέτες έγιναν από τους εργαζόμενους του δήμου, πέρασαν οι εποχές που δινόντουσαν εκατομμύρια για μελέτες και έργα μηδέν.

Εμείς όταν μιλάμε για πόλη μιλάμε για τους ανθρώπους της , αυτούς που την κτίζουν , βλέπουμε τις ανάγκες τους την ζωή, την κατοικία, την εργασία, την κοινωνία.

Σαν δημοτική αρχή ξεκαθαρίσαμε εξ αρχής τις προτεραιότητες μας, θεωρούμε όμορφη πόλη την πόλη μας που δεν θα έχει ανέργους, φτώχεια, νεολαία με αδιέξοδα, παιδιά στην εξάρτηση.

Διαλέξαμε μετερίζι, είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους που καταστρέφονται από τους μεγάλους καρχαρίες του κεφαλαίου, τους αγρότες μας που ξεκληρίζονται.

Στηρίζουμε ποικιλότροπα και καθημερινά τον αγώνα τους για επιβίωση για μια ζωή αντίστοιχη της εποχής μας.

Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος αλλά δεν τον εγκαταλείπουμε .Δεν πιστεύουμε ότι η Πάτρα θα γίνει όαση μέσα στην έρημο του αστικού συστήματος αλλά δώσαμε και δίνουμε ανάσες, αυτοπεποίθηση, θάρρος, ελπίδα.

Δεν υποτιμάμε το παραμικρό που αφορά την καθημερινή ζωή και τα δικαιώματα του κάθε συμπολίτη μας , βοηθάμε να σταθούν όρθιοι οι αδύναμοι και να ανατρέψουμε έτσι τις αιτίες που τους οδήγησαν στο περιθώριο.

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στις πολυεθνικές, τα μονοπώλια, τις επιχειρηματικές αλυσίδες που δεν αφήνουν τίποτα όρθιο στο διάβα τους.

Ζητούμε την στήριξη σας να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα κατά της ανεργίας, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους , για προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους, για να συνεχιστεί η πολιτική που δίνει ανάσα στις λαϊκές οικογένειες, μειώσεις των τελών των φόρων των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, δωρεάν παιδικές κατασκηνώσεις, δωρεάν λαϊκό φροντιστήριο στήριξη των φτωχών οικογενειών.

Γιατί αγωνιζόμαστε μαζί με τον λαό για την προστασία της λαϊκής περιούσιας από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Για να αξιοποιηθεί προς όφελος του λαού η παραλιακή ζώνη και όχι των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Γιατί δεν θα επιτρέψουμε να παραδοθούν στους επιχειρηματίες κρίσιμες κοινωνικές υπηρεσίες, η διαχείριση των απορριμμάτων, η δημοτική πρόνοια, η παραλιακή ζώνη.

Γιατί δεν θα επιτρέψουμε να κάνουν κουμάντο στο δήμο μας τα συμφέροντα, δεν θα αλλάξουμε ποτέ στρατόπεδο θα συνεχίσουμε αταλάντευτα στο δρόμο για ικανοποίηση όλων των λαϊκών αναγκών.

Υπερασπιζόμαστε την αλήθεια, την εντιμότητα την νοικοκυροσύνη, την αξιοπρέπεια την ανθρωπιά.

Αυτό είναι το συμβόλαιο τιμής που ανανεώθηκε ξεκάθαρα δυνατά στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στην Πάτρα.

Εμείς εδώ ψάχνουμε με το λύχνο του Διογένη μπας και ανακαλύψουμε τον δικό μας Πελετίδη, χλωμό όμως το τοπίο εδώ εμείς είμαστε συμβιβασμένοι εντός των <<πλαισίων>> χορεύοντας τον αμανέ που μας παίζει το βαθύ κράτος του κατεστημένου άλλωστε δεν είναι εποχή εδώ να ασχοληθούμε με σοβαρές εναλλακτικές και ρήξη.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΣ

Δημοτικός Σύμβουλος ΑΚΕΛ στο Στρόβολο