Πειραιώς: Πρόταση για εξαγορά του ΤΤ

Μετά την εξαγορά της Αγροτικής και της Γενικής η Τράπεζα Πειραιώς ετοιμάζει πρόταση για την απόκτηση και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) πρόθεση που είχε εκφράσει και το 2010 ο Όμιλος στην τότε κυβέρνηση, ο οποίος ήθελε να αποκτήσει «πακέτο» τις δυο κρατικές τράπεζες.

Πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να βιάζεται  να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του ΤΤ  σε μια προσπάθεια να ενισχύσει, προς τους εταίρους, την τρόικα και τους επενδυτές, την εικόνα της αποφασιστικότητας της χώρας στην υλοποίηση μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών.

Από την πλευρά της η Πειραιώς με την εξαγορά του ΤΤ  θα ενισχύσει σημαντικά την κεφαλαιακή βάση του ομίλου και παράλληλα θα βάλει τις βάσεις για την διασφάλιση της ιδιωτικής φυσιογνωμίας της τράπεζας.

Σημειώνεται ότι βάση του νέου μνημονίου η ελληνική κυβέρνηση μέσα στο Νοέμβριο θα πρέπει να έχει προχωρήσει στη διάσπαση του ΤΤ σε καλή και κακή τράπεζα με την διάθεση της «καλής τράπεζας» σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα και την εκκαθάριση των προβληματικών στοιχείων με τους μετόχους να χάνουν τα κεφάλαια τους.

Μετά την ψήφιση των μέτρων θα ανακοινωθεί η διάσπαση του ΤΤ με το κακό κομμάτι να τίθεται σε καθεστώς εκκαθάρισης ενώ θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός – εξπρές για την πώληση του υγιούς κομματιού το οποίο διεκδικεί η Πειραιώς.