Νίκος Αναστασιάδης: Να προχωρήσει η κυβέρνηση σε πορεία ανάταξης

Να συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα των καιρών και να  προχωρήσει στη χάραξη μιας πορείας ανάταξης της κυπριακής οικονομίας που θα δημιουργεί ελπίδα στο λαό, κάλεσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την προεδρία Νίκος Αναστασιάδης την κυβέρνηση.

Όπως είπε ο εκπροσώπος Τύπου Τάσος Μητσόπουλος, ο κ. Αναστασιάδης  επεσήμανε το μέγεθος του κινδύνου που επικρέμεται πάνω από την κυπριακή κοινωνία, τονίζοντας ότι η παρατεινόμενη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα αρχίζει να προκαλεί επιπρόσθετες, παράπλευρες, επιπτώσεις στην κυπριακή οικονομία και να αναδεικνύει θέματα που δεν ήταν μέχρι τώρα αντικείμενο διαπραγμάτευσης… «είναι γενικώς παραδεχτό ότι η καθυστέρηση που επιδείχθηκε από κυβερνητικής πλευράς καθιστά τα μέτρα που θα ληφθούν ακόμη πιο επώδυνα για τους εργαζομένους».

Η καθυστέρηση αυτή δίνει και βήμα στους επικριτές, είπε ο κ. Αναστασιάδης να προχωρούν σε επικριτικά για την Κύπρο δημοσιεύματα, που αρχίζουν να διαμορφώνουν αρνητικά την κοινή γνώμη σε ευρωπαϊκές χώρες και ξένους επενδυτές, γεγονός που ίσως προκαλέσει περιπλοκές ως προς τις εξελίξεις σύναψης της δανειακής σύμβασης.

Αναφέροντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ, ο κ. Μουτσόπουλος επέρριψε ευθύνη στην κυβέρνηση για τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα… «κατά παραδοχή και του Υπουργού Οικονομικών ,ο οποίος τουλάχιστον στις συζητήσεις με τις πολιτικές δυνάμεις ,είναι ο ίδιος που έθεσε τα χρονικά ορόσημα και τη 12η Νοεμβρίου ως καταληκτικό ορόσημο προκειμένου να εκταμιευθεί η πρώτη δόση πριν από το τέλος του χρόνου» συμπλήρωσε, για να προσθέσει πως απ’ ότι φαίνεται το χρονικό ορόσημα αυτό έχει οριστικά χαθεί και μετατίθεται η προθεσμία εκταμίευσης της 1ης δόσης στις αρχές του 2013.