Πείτε αντίο στις ραγάδες..

Οι ραγάδες και η κυτταρίτιδα αποτελούν τους πιο μισητούς εχθρούς κάθε γυναίκας. Οι ραγάδες, που ουσιαστικά είναι σπάσιμο του δέρματος, όσο εύκολα εμφανίζονται από το πουθενά τόσο δύσκολο είναι να εξαφανιστούν.

Όλες οι γυναίκες αναρωτιούνται γιατί και από που προέρχονται. Οι ειδικοί απαντούν ότι οι τρεις συνηθέστερες αιτίες για την εμφάνιση ραγάδων είναι:

-Η ξαφνική αυξομείωση του βάρους και του ύψους που αποδυναμώνει την ελαστικότητα.

-Τα υψηλά επίπεδα οιστρογόνων και προγεστερόνης που κυκλοφορούν μέσα από τις αρτηρίες όταν είστε έγκυος ή παίρνετε αντισυλληπτικά.Αυτές οι ορμόνες θεωρούνται υπεύθυνες για την επιβράδυνση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, κάνοντας το δέρμα πιο ευάλωτο.

-Πάσης φύσεως κακές συνήθειες στη διατροφή! Τροφές χωρίς βιταμίνη Α και πρωτεΐνες αλλά και το κάπνισμα.

Πως αντιμετωπίζονται; Οι ραγάδες δε γίνεται να εξαφανιστούν με αλοιφές και γιατροσόφια παρά μόνο αν επισκεφτείτε πλαστικό χειρούργο ή  δερματολόγο.

Ωστόσο, αυτό που μπορείτε να κάνετε εσείς μόνες σας είναι να προλάβετε ή να καλύψετε την παρουσία τους με του παρακάτω τρόπους:

-Ενυδάτωση! Χρησιμοποιείστε έλαια και λοσιόν με βιταμίνη Ε και Shea butter, ώστε να διατηρήσετε την ελαστικότητα του δέρματος.

-Με ένα self tan ή λίγο concealer στο χρώμα της επιδερμίδας  μπορείτε να καλύψετε τις προβληματικές περιοχές.

-Τέλος, θα βοηθηθείτε πολύ αν ακολουθήσετε μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά συνδυασμένη με άσκηση (ποδήλατο, τρέξιμο, κολύμπι) .