Αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

Για τους λάτρεις του φιλοτελισμού και όχι μόνο, θα είναι διαθέσιμη ως τις 25 Οκτωβρίου του 2013, η νέα αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων με θέμα την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης  το 1912.

Πολλές πόλεις φιλοδοξούσαν να βρεθούν σε αυτή την θέση, αλλά από ότι φαίνεται η πρόταση που κατατέθηκε από τον Γιάννη Μπουτάρη, τον περασμένο Σεπτέμβριο, έγινε δεκτή από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Ο ίδιος είναι φανερά ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και ελπίζει πως κάτι παρόμοιο θα συμβεί και για το 2014, έτος κατά το οποίο η Θεσσαλονίκη θα είναι Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας, καθώς και για το έτος 2013, έτος Κυριλλού και Μεθόδιου.

Η σειρά, η οποία ήδη είναι διαθέσιμη, περιλαμβάνει ένα γραμματόσημο με την Μάχη της Δεσκάτης, ένα με την είσοδο του ελληνικού στρατού στην Θεσσαλονίκη , ένα τρίτο με το θωρηκτό Αβέρωφ και ένα τέταρτο όπου απεικονίζεται η Μάχη του Σαραντάπορου. Οι τιμές κυμαίνονται αναλογικά, με το πρώτο στην χαμηλότερη τιμή και στην μεγαλύτερη διαθεσιμότητα και το τέταρτο με την Μάχη του Σαραντάπορου με την μεγαλύτερη τιμή και την μικρότερη διαθεσιμότητα, κάτι που το καθιστά σπανιότερο και πολυτιμότερο για τους συλλέκτες.

Αν λοιπόν είστε συλλέκτες γραμματοσήμων, σπεύσατε να αποκτήσετε κάποιο από αυτά, καθώς οι αναμνηστικές σειρές κυκλοφορούν μόνο ένα έτος και έπειτα αποσύρονται.