ΠΑΣΥΠΙ: Εγκληματική παραπληροφόρηση

Η ΠΑΣΥΠΙ σε ανακοίνωση της κάνει λόγο  για “εγκληματική παραπληροφόρηση” σε σχέση με τις Κυπριακές Αερογραμμές.

Συνεχίζοντας αναφέρει: “Είναι εμφανές ότι με τις δηλώσεις των Υπουργών Οικονομικών και Συγκοινωνιών γίνεται εγκληματική παραπληροφόρηση. Τους Υπουργούς τους ακολουθεί και ο Πρόεδρος της Εταιρείας κ. Μάκης Κωνσταντινίδης. Η παραπληροφόρηση σε σχέση με το γεγονός ότι πολύ πιθανόν να μην ικανοποιηθούν τα κριτήρια της Επιτροπής Ανταγωνισμού για να εγκριθούν οι κρατικές ενισχύσεις γίνεται με ένα σκοπό που δεν είναι τίποτε άλλο από το ξεπούλημα των Κυπριακών Αερογραμμών”.

Η Συντεχνία αναφέρει ότι τα βήματα της αναδιάρθρωσης τερματίστηκαν “ξαφνικά πριν 11 μήνες και η Κυβέρνηση δεν απάντησε σκόπιμα, ποτέ γραπτώς στις παρατηρήσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε σχέση με το σχέδιο αναδιάρθρωσης όπως καταγράφονται στην επιστολή της Επιτροπής από τον Φεβρουάριο του 2014”.

Προσθέτει ότι δεν έγινε οποιαδήποτε ενέργεια για να επικαιροποιηθεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης με τα νέα δεδομένα όπως διαμορφώθηκαν το 2014 δηλαδή με την είσπραξη σημαντικού ποσού από την πώληση των χρονοθυρίδων, τη μείωση του προσωπικού, τις μειώσεις στις τιμές των καυσίμων και πολλά άλλα.

“Πώς είναι δυνατών να λένε ότι προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις να περάσουν τα κριτήρια, αφού δεν έστειλαν ούτε μιαν λέξη γραπτώς στην Κομισιόν για το ζήτημα των ΚΑ;”, διερωτάται η ΠΑΣΥΠΙ.

Αναφέρει ακόμη ότι “επιμελώς αποφεύγουν να αναφέρουν στις δηλώσεις τους τόσο οι Υπουργοί όσο και ο Πρόεδρος της Εταιρείας ότι μαζί με το ξεπούλημα του λογότυπου και του ονόματος θα δοθούν δωρεάν οι 51 διακρατικές συμφωνίες της Κύπρου για εκτέλεση πτήσεων προς χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου δεν υπάρχει φιλελευθεροποίηση των πτήσεων. Αυτές οι συμφωνίες έχουν τεράστια αξία και θα εκχωρηθούν σε μια ή και στις δυο ξένες εταιρείες, δωρεάν, όταν καταφέρουν να διαλύσουν τις Κυπριακές Αερογραμμές”, καταλήγει η ανακοίνωση.