ΠΑΣΥΔΥ ζητά διάλογο

Ο  Γενικός Γραμματέας της  ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου με ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, δηλώνει τη  βούληση και ετοιμότητα της Οργάνωσης  για προώθηση του κυβερνητικού έργου και απευθύνει θερμή έκκληση όπως συμβάλει ο ίδιος προσωπικά στη δημιουργία των προϋποθέσεων που θα οδηγήσουν σε εποικοδομητικό και αμοιβαία επωφελή διάλογο.

Ο κ. Χατζηπέτρου διατυπώνει  επίσης την «ταπεινή» του άποψη ότι  η πολιτική της στοχοποίησης της δημοσιοϋπαλληλικής τάξης, όσο και ο παραγκωνισμός της ΠΑΣΥΔΥ θα αποδειχθεί βραχυπρόθεσμα άκρως επιζήμια για τα ευρύτερα συμφέροντα του τόπου.

Με αφορμή το κλίμα που δημιουργήθηκε σε σχέση με τις αντιρρήσεις της ΠΑΣΥΔΥ στο διορισμό της Εμμανουέλας Λαμπριανίδου ως Επιτρόπου Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας, στην επιστολή του ο κ. Χατζηπέτρου εκφράζει την έντονη προσωπική πεποίθηση ότι στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε είναι αδιανόητο Κυβέρνηση και ΠΑΣΥΔΥ ή  Κυβέρνηση και δημοσιοϋπαλληλική τάξη να βρίσκονται σε αντιπαράθεση.

Ο κ. Χατζηπέτρου απορρίπτει επίσης τη θέση ότι η ΠΑΣΥΔΥ προσεγγίζει το θέμα νομικίστικα και διευκρινίζει ότι «δεν στοχοποιούμε οποιοδήποτε πρόσωπο ή πολιτική».

Αναφέρει ακόμα ότι η ΠΑΣΥΔΥ με επιστολή της προς την κ. Λαμπριανίδου  τη διαβεβαίωσε ότι η  ΠΑΣΥΔΥ δεν ελαύνεται από πρόθεση αμφισβήτησης των προσωπικών της ικανοτήτων, ούτε των εν γένει δυνατοτήτων της κ. Λαμπριανίδου ως ατόμου και ως καταξιωμένης λειτουργού και καταλήγει αναφέροντας ότι η μόνη απαίτηση μας είναι η τήρηση της νομιμότητας.