ΠΑΣΟΚ: Αποχώρησε η Αριστερή Πρωτοβουλία καταγγέλλοντας τη σημερινή ηγεσία

Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ η Αριστερή Πρωτοβουλία καταγγέλλοντας τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία -που χαρακτηρίζεται «πολιτικό τερατούργημα»-, ως μετατόπιση οριστική «και με βίαιο τρόπο στη νεοσυντηρητική πλευρά του πολιτικού χάρτη» ως μετατροπή του σε ένα «μικρό κεντροδεξιό κόμμα» που δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής, των αξιών και των οραμάτων όλων των προηγούμενων χρόνων.

Η Αριστερή Πρωτοβουλία σημειώνει ότι επικρίνει τη σημερινή ηγεσία του Κινήματος και για τις επιλογές της αλλά και γιατί χρησιμοποιεί την ιστορία του κόμματος αποκλειστικά και μόνο για την πολιτική της επιβίωση.

Καλεί επίσης επώνυμα στελέχη που έχουν αποστασιοποιηθεί, μέλη, φίλους, οπαδούς και ψηφοφόρους, να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για να ανασυγκροτηθεί πραγματικά η Δημοκρατική Παράταξη. Σε αυτήν την κατεύθυνση προαναγγέλλεται ήδη η διενέργεια Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης το Σεπτέμβριο.

Το ΠΑΣΟΚ, με άτυπη ενημέρωση που διένειμε, αναρωτιέται γιατί ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος που είναι επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας αντιδρά τώρα και δεν το έπραξε όταν το ΠΑΣΟΚ συμμετείχε στην τρικομματική κυβέρνηση υπό τον κ. Παπαδήμο το Νοέμβριο του 201! συνεργαζόμενο ΝΔ και ΛΑΟΣ.

Σχολιάζει λέγοντας ότι οι δύο σταθερές για το ΠΑΣΟΚ είναι η εθνική ευθύνη και το τι είναι πραγματικά προοδευτικό σήμερα προκειμένου να περιοριστούν όσο γίνεται οι θυσίες των πολιτών. Υπονοεί, δε, ότι ουσιαστικά πρόκειται για αποχώρηση ενός ατόμου και όχι μιας ομάδας.