ΠΑΣΟΚ: “Άμεση διερεύνηση του σκανδάλου στον ΕΟΤ”

Άμεση διερεύνηση του οικονομικού και πολιτικού σκανδάλου που ξέσπασε στον ΕΟΤ ζητά το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση του, προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και απόδοση ευθυνών, ενώ παράλληλα καλεί την κυβέρνηση “να αναλάβει άμεσες πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση της τάξης και της εύρυθμης λειτουργίας του οργανισμού που αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας.”

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρει:

“Το οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο που ξέσπασε στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) με την πλαστή επιταγή των 147 χιλιάδων ευρώ αλλά και όσα επακολούθησαν με τις καταγγελίες για την οικονομική διαχείριση στον Οργανισμό, πρέπει να διερευνηθούν ταχύτατα, σε βάθος, με πλήρη διαφάνεια και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου και αν αυτές ανήκουν.

Η οξεία διαμάχη και οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ της Υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη και του παραιτηθέντος Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Νίκου Καραχάλιου δείχνουν ότι ο ΕΟΤ νοσεί βαριά και διάφορα κυκλώματα δρουν ανεξέλεγκτα.

Η Κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει άμεσες πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση της τάξης και της εύρυθμης λειτουργίας του ΕΟΤ που αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας.

Σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης που οι πολίτες  υποβάλλονται σε μεγάλες θυσίες η ανοχή απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος πρέπει να είναι μηδενική”.