Παρουσία του Σ. Λαβρόφ σε εκδηλώσεις για τον Καποδίστρια

Τη συνέχιση του πολιτικού διαλόγου με την Αθήνα σε ευρύ φάσμα διμερών και διεθνών ζητημάτων θα επιδιώξει κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, σήμερα και αύριο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ ο κ. Λαβρόφ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτής θα έχει συνομιλίες με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και ομόλογό του Ευ. Βενιζέλο και θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια και τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.

«Σκοπός της επίσκεψης είναι η συνέχιση του πολιτικού διαλόγου με την ελληνική πλευρά σε ευρύ φάσμα διμερών και διεθνών θεμάτων. Θα υπάρξει αναλυτική ανταλλαγή απόψεων για τη συνεργασία της Ρωσίας με την ΕΕ, στο πλαίσιο μεταξύ άλλων της επικείμενης προεδρίας της Ελλάδας στην ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014, καθώς και για την κατάσταση στη Συρία και την Αίγυπτο, γύρω από το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, την κατάσταση πραγμάτων στην περιοχή των Βαλκανίων» αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Σημειώνεται πως παρουσία του κ. Λαυρόφ θα γιορταστούν σήμερα και αύριο στην Αθήνα και το Ναύπλιο, τα 185 χρόνια από την ανακήρυξη του Ιωάννη Καποδίστρια κυβερνήτη της Ελλάδας και από τη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας.