Παρενοχλούσε τη βοηθό του και… ζητεί αποζημίωση 1,2 εκατ. ευρώ!

Πρώτα έστελνε άσεμνα κείμενα. Μετά, απολύθηκε. Στη συνέχεια, κατέθεσε μήνυση.

Η περίπτωση ενός υποτιθέμενου σεξουαλικού περιστατικού μεταξύ εργαζομένων στον γίγαντα των φαρμάκων Sanofi, είναι το τελευταίο παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η Γαλλία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις παλιές συνήθειες απέναντι στο είδος συμπεριφοράς που προκάλεσε την παγκόσμια εκστρατεία #MeToo.

Ο Jean- Marc Podvin, τότε διευθυντής του γραφείου Τύπου της Sanofi, συνελήφθη το 2013 γιατί έστελνε κείμενα στην βοηθό του, λέγοντας ότι ήταν “σέξι” κλπ, ενώ φέρεται να έχει διεξαγάγει αναζητήσεις στο Internet με λέξεις- κλειδιά όπως “τόπλες” και “μοιχεία Παρίσι”. Σύμφωνα με τις αποφάσεις ενός γαλλικού δικαστηρίου απασχόλησης και ενός εφετείου, μια γυναίκα που εργαζόταν ως βοηθός του Podvin ισχυρίστηκε επίσης ότι ο ίδιος εμφανίστηκε γυμνός σε αυτήν, μέσα στο αυτοκίνητό του.

Τα δικαστήρια του Παρισιού έχουν ήδη απορρίψει δύο φορές την αγωγή του όπου ισχυριζόταν ότι η απόλυση ήταν άδικη και ζητούσε περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ (1,5 εκατομμύρια δολάρια). Παρόλο που ο Podvin δεν απάντησε σε αιτήματα για σχολιασμό, ο δικηγόρος του δήλωσε ότι απευθύνει έκκληση στο προηγούμενο δικαστήριο της Γαλλικής Κυβερνήσεως που είχε προηγουμένως αναφερθεί χωρίς απάντηση στις 17 Οκτωβρίου και αμφισβητεί όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που διατυπώθηκαν εναντίον του, εκτός από τα γραπτά μηνύματα, με τα οποία εκείνος διαφωνεί.

“Ο τόνος των κειμένων είναι λίγο αδέξιος, αλλά είναι δύσκολο να πούμε ότι είναι πολύ περισσότερο από το φλερτ”, δήλωσε ο δικηγόρος του Podvin, Luc Migueres.