Παραμονή χριστουγέννων ξεκινά η δίκη για το “Ρούμπιγκειτ”

Τι κι αν ανακοίνωσε με «πόνο ψυχής» και για το καλό των ιταλών την επάνοδο του στις εκλογές, με συνοδό αυτή τη φορά τη νέα του αρραβωνιαστικιά, ο Σίλβιο Μπερόυσκόνι φαίνεται ότι έχασε την εύνοια της τύχης. Οι αιώνιοι πολέμιοι του, δικαστές του Μιλάνου ίσως του κόψουν για τα καλά , αυτή τη φορά τα φτερά του.

Πρόλαβαν και όρισαν για την ερχόμενη Δευτέρα την εκδίκαση της υπόθεσης για το λεγόμενο “Ρούμπιγκεϊτ» και το περίφημο πάρτι οργίων στη βίλα του.

Μπορεί ο ο καβαλιέρε τώρα που θα «νοικοκυρευτεί» με τη νέα αγαπημένη του να έχει αφήσει πίσω του το «αμαρτωλό» παρελθόν όχι όμως και οι δικαστές οι οποίοι, εάν όλα εξελιχτούν ομαλά, θα έχουν την ικανοποίηση στις 4 Φεβρουαρίου, οπότε θα γίνει και η τελευταία ακρόαση, να βγάλουν την  ετυμηγορία για την ενοχή ή μη του Μπερλουσκόνι.

Κι όλα αυτά λίγες μόλις μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές «άλλοθι» για το Σίλβιο, στις 17 ή τις 24 Φεβρουαρίου, που θα μπορούσαν να του εξασφαλίσουν μα ακόμη ασυλία σε περίπτωση που οι ιταλοί ξεχάσουν οτι η κυβέρνησή Μπερλουσκόνι τους έφερε σε αυτή τη δύσκολη θέση και τον ξαναψηφίσουν.

Εάν πάντως οι διακστές τον κρίνουν ένοχο ο Καβαλιέρε αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 15 χρόνια και ίσως τότε, να μη λήψει και τόσο στη νεαρή αγαπημένη του.