Παραμένει στο υπουργείο Οικονομικών ο Τίμοθι Γκάιτνερ

Παραμένει στο υπουργείο οικονομικών των ΗΠΑ ο Τίμοθι Γκάιτνερ. Την ανακοίνωσε έκανε ο Λευκός Οίκος λέγοντας πως ο νυν υπουργός οικονομικών “θα παραμείνει επικεφαλής στο υπουργείο του έως την αρχή του 2013 βοηθώντας τον πρόεδρο Ομπάμα να καταλήξει σε λύση και συνεργασία με το
Κογκρέσο σε ότι αφορά το “δημοσιονομικό βάραθρο”.

Σύμφωνα με το Ρόιτερ,  εάν οι ΗΠΑ δεν περικόψουν άμεσα δημόσιες δαπάνες και δεν καταργήσουν τις περίφημες φοροαπαλλαγές των πλουσίων που θέσπισε ο πρόεδρος Μπους ο νεότερος, τότε ο
ομοσπονδιακός κρατικός προϋπολογισμός θα εμφανίσει επιπλέον πρωτογενές έλλειμμα ύψους 600 δισ.δολαρίων (fiscal cliff)–ίσον με το 4% του αμερικανικού ΑΕΠ.

Ο Τίμοθι Γκάιτνερ απάντησε θετικά στην πρόσκληση του προέδρου Ομπάμα  για την παραμονή του στην κυβερνητική ομάδα, έως την ορκωμοσία του προέδρου για τη δεύτερη θητεία του στον Λευκό Οίκο που θα γίνει στα τέλη Ιανουαρίου 2013.

“Θα έχει κορυφαία θέση ο κ. Γκάιτνερ σε όλες τις διαπραγματεύσεις για το δημοσιονομικό βάραθρο”, βεβαίωσε επίσης ο Λευκός Οίκος δια του εκπροσώπου του στην ημερήσια ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου.