Παραμένει η ΜΜΑΔ στις φυλακές μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση

Το κλιμάκιο της ΜΜΑΔ θα παραμείνει στης κεντρικές φυλακές, μέχρι να ομαλοποιηθεί πλήρως η κατάσταση μετά τα τελευταία γεγονότα, δήλωσε ο Διοικητής της.

Χθες έγιναν απανωτές συσκέψεις και στις φυλακές αλλά και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και πέραν των μέτρων που έχουν ληφθεί, θα ακολουθήσουν και άλλα.

Σήμερα τις ΚΦ επισκέφθηκε η Επίτροπος Διοικήσεως και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου οι οποίοι παρακάθονται σε συσκέψεις και έχουν επαφές με τους κατάδικους.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, ο Διοικητής της ΜΜΑΔ Σάββας Χρίστου ανέφερε ότι η κατάσταση σήμερα είναι απολύτως ομαλή και ότι χθες έγιναν πάμπολλες συσκέψεις τόσο στις ΚΦ και στο ΥΠΔΙΚ και λήφθηκαν αρκετές αποφάσεις.

Μεταξύ αυτών, είπε ο Διοικητής, αποφασίστηκε να ξεκινήσει άμεσα εκπαίδευση όλου του προσωπικού των φυλακών , από τους αξιωματικούς ως το τελευταίο προσωπικό, στην Αστυνομική Ακαδημία, όπου θα εμπλακούν διάφοροι λέκτορες. Είπε ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει ήδη προθυμοποιηθεί να βοηθήσει .

«Θα ακολουθήσουν και άλλα μέτρα, αλλά η κατάσταση είναι τόσο ομαλή που μπορώ να πω ότι η παρουσία της ΜΜΑΔ είναι λίγο πολύ περιττή, αλλά θα παραμείνουμε εδώ μέχρι η κατάσταση να ομαλοποιηθεί πλήρως», συνέχισε.

Σε ερώτηση για την αντιμετώπιση των κρατουμένων, ο κ. Χρίστου είπε ότι υπήρξε ένα ξάφνιασμα στην αρχή και ένα αρνητικό συναίσθημα «όμως με τις κατάλληλες κινήσεις τις δικές μας και με το προσωπικό και τους κατάδικους, περνάμε απαρατήρητοι».