Οικολόγοι: Ο κ. Ντάουνερ δεν είναι αμερόληπτος

Μας κάνει να απορούμε για ακόμα μια φορά, για την ανοχή που απολαμβάνει ο κ. Ντάουνερ από την Κυπριακή πολιτική ηγεσία. Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος εξέφρασε ξανά σε πρόσφατη συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πολίτης», το παράπονο του ότι δεν υπήρχε αντικειμενικότητα και βοήθεια από τον κ. Ντάουνερ, ενώ μόλις χθες μιλώντας στους απόδημους, αναφέρθηκε στους μεσολαβητές (δες Ντάουνερ), οι οποίοι δεν μετέφεραν τις προτάσεις για την Αμμόχωστο και τα άλλα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης όπως ανέλαβαν.

Τι συνομιλίες θα κάνει ο κ. Ντάουερ με τους δύο διαπραγματευτές; Ή όντως τελικά γίνονται συναντήσεις για χάρη των συναντήσεων;

Εμείς δεν περιμένουμε κανένα αποτέλεσμα αφού ακολουθείται για ακόμα μια φορά η ίδια πεπατημένη. Έχουμε επισημάνει πολλές φορές και δεν θα κουραστούμε να το λέμε, ότι ο κ. Ντάουνερ δεν είναι αμερόληπτος και προχωρεί με απαράδεκτες μεθοδεύσεις, προσπαθώντας να εγκλωβίσει την Ελληνοκυπριακή πλευρά σε πλαίσια πολύ επικίνδυνα. Πρέπει να απομακρυνθεί το συντομότερο και να αντικατασταθεί με ένα αποτελεσματικό αντιπρόσωπο του ΟΗΕ από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως επανειλημμένα έχουμε πει, με αυτόν τον κ. Ντάουνερ, δεν υπάρχει σωτηρία.  Συνομιλίες με αυτόν, δεν πρόκειται να καταλήξουν σε κάτι σωστό.