Παραμένει επικίνδυνη για τις ΗΠΑ η Β.Κορέα – Καταδικάζουν την ενέργεια Μέρκελ και Μακρόν

Σχολιάζοντας μέσω του λογαριασμού του στο twitter, την πραγματοποίηση της έκτης και πιο ισχυρής πυρηνικής δοκιμής της Βόρειας Κορέας, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρει ότι οι “λέξεις και οι ενέργειες της Βόρειας Κορέας  εξακολουθούν να είναι πολύ εχθρικές και πολύ επικίνδυνες για τις Ηνωμένες Πολιτείες”.

“Η Βόρεια Κορέα είναι ένα κράτος παρίας που έχει γίνει μεγάλη απειλή και πηγή αμηχανίας για την Κίνα, που προσπαθεί να βοηθήσει αλλά με λίγη επιτυχία”, ανέφερε ο Τραμπ.

Παράλληλα, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν καταδίκασαν από κοινού τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα και κάλεσαν να επιβληθούν αυστηρότερες κυρώσεις σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ.

Σε ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης αναφέρετε πως οι Μέρκελ και Μακρόν συνομίλησαν τηλεφωνικώς, με τους δύο ηγέτες να καταδικάζουν τη νέα πυρηνική δοκιμή στη Βόρεια Κορέα. “Αυτή η πιο πρόσφατη πρόκληση του ηγέτη της Πιονγκγιάνγκ έχει φθάσει σε ένα νέο μέγεθος”.

Επίσης συμφώνησαν πως η Βόρεια Κορέα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο πως η διεθνής κοινότητα πρέπει να αντιδράσει αποφασιστικά σε αυτή τη νέα κλιμάκωση, σύμφωνα με το Βερολίνο.

“Επιπρόσθετα από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει επίσης να δράσει τώρα. Η Καγκελάριος και ο Πρόεδρος εξέφρασαν την υποστήριξή τους σε μια ενίσχυση των κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος της Βόρειας Κορέας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Βερολίνου.