ΚΕ: Έκκληση προς τα κόμματα να μην θυσιάσουν τα νομοσχέδια στον βωμό των Εκλογών

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα σταλούν στη Βουλή νομοσχέδια που αφορούν μεταρρυθμίσεις, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης κάνοντας έκκληση προς τα κόμματα να μην θυσιάσουν τα νομοσχέδια αυτά στον βωμό των Προεδρικών Εκλογών.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο φιλανθρωπικής εκδήλωσης για ενίσχυση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου, στον Δωρό, ο κ. Χριστοδουλίδης κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις από πλευράς του ΑΚΕΛ είπε ότι «η παρούσα διακυβέρνηση κλήθηκε τον Μάρτιο του 2013 να διαχειριστεί μια πρωτόγνωρη κατάσταση πραγμάτων και όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ποιος ευθύνεται για την κατάσταση που κληθήκαμε να διαχειριστούμε.

Με σοβαρότητα, με σχεδιασμό, μέσα από ένα πολύ συγκεκριμένο πλάνο καταφέραμε τεσσεράμισι χρόνια μετά, στον τομέα της Οικονομίας, να μιλάμε για 3,5% ρυθμό ανάπτυξης, για μείωση της ανεργίας. Αν μιλάμε για μεταρρυθμίσεις για εκσυγχρονισμό του κράτους, αυτά αγγίζουν όλους τους τομείς, την Παιδεία, την Άμυνα, θέματα Δικαιοσύνης, Μεταφορών, Δημόσιας Διοίκησης».

Ο Εκπρόσωπος σημείωσε ότι «το αμέσως επόμενο διάστημα θα σταλούν στη Βουλή νομοσχέδια που αφορούν τον εκσυγχρονισμό του κράτους, για θέματα που αφορούν απαιτήσεις της κοινωνίας» και έκανε έκκληση όπως τα κόμματα «ανταποκριθούν, και αυτά τα νομοσχέδια να μη θυσιαστούν στον βωμό των Προεδρικών Εκλογών».

Πρόσθεσε ότι ενόψει των Προεδρικών Εκλογών θα πρέπει ο δημόσιος διάλογος που θα αναπτύξουμε να γίνει «με απόλυτο σεβασμό στην κυπριακή κοινωνία που γνωρίζει πολύ καλύτερα από όλους μας ποια ήταν η κατάσταση τον Μάρτιο του 2013 και ποια είναι τα σημερινά δεδομένα».

Ερωτηθείς αν αισιοδοξεί ότι θα εγκριθούν τα εν λόγω νομοσχέδια από τη Βουλή παρά το γεγονός ότι επίκεινται Προεδρικές Εκλογές, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «η κοινωνία μάς παρακολουθεί όλους».