Παραλήρημα Ερντογάν: «Η Ιερουσαλήμ είναι η πόλη μας»…την έχτισε ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής

Ευρεία αναφορά στα ΜΜΕ του Ισραήλ, είχαν οι τελευταίες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, για την Ιερουσαλήμ, ο οποίος λίγο πολύ υποστήριξε πως η ιερή πόλη είναι… τουρκική.

Κατά την τελευταία του ομιλία στο κοινοβούλιο, ο Ερντογάν έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Ιερουσαλήμ, λέγοντας πως την έχτισε ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, τονίζοντας πως η Οθωμανική Αυτοκρατορία κυβέρνησε την Ιερουσαλήμ από το 1516 έως το 1917.

«Σε αυτήν την πόλη που έπρεπε να αφήσουμε τα δάκρυα κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, είναι ακόμα δυνατό να συναντήσουμε ίχνη της οθωμανικής αντίστασης. Έτσι, η Ιερουσαλήμ είναι η πόλη μας, μια πόλη από εμάς», δήλωσε προκλητικά.

Η Οθωμανική Αυτοκρατορία ήλεγχε την Ιερουσαλήμ από το 1516 έως το 1917. Η σύγχρονη Τουρκία, το διάδοχο κράτος της, έχει από καιρό υπογραμμίσει τη διαρκή σύνδεσή της με την ιερή πόλη, καταδικάζοντας τακτικά τις φερόμενες προσπάθειες του Ισραήλ να την καταστήσει πρωτεύουσα του.

Πάντως έως και σήμερα, το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ δεν προχώρησε σε οποιοδήποτε σχολιασμό για τις νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, για την Ιερουσαλήμ.

Δείτε δημοσιεύματα από ισραηλινά ΜΜΕ: