Παραιτήθηκε ο Στάθης Κιττής

O Πρόεδρος του Διοικητικoύ συμβουλίου της ΑΤΗΚ,  Στάθης Κιττής υπέβαλε  γραπτώς τη παραίτηση του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κιττής, ανέφερε οτι υπέβαλε την παραίτησή του με τα πεπραγμένα του οργανισμού. Παράλληλα, δήλωσε πικραμένος με όσα έχουν συμβεί αλλά, είπε, έχει ήσυχη τη συνείδησή του καθώς όπως είπε, ήταν πάντα ανοικτό βιβλίο.

Όλα δείχνουν πως η ενέργεια του Προέδρου στοχεύει στην αποπυροδότηση του κλίματος που έχει δημιουργηθεί στον οργανισμό, ο οποίος καλείται να επιλύσει, τάχιστα, τα σοβαρά ζητήματα, που τον απασχολούν.

Ο Στάθης Κιττής παραμένει ύποπτος αναφορικά με τη γνωστή υπόθεση αγοραπωλησίας τ/κ τεμαχίου στη Δρομολαξιά, από το Ταμείο Συντάξεως της ΑΤΗΚ και αναμένεται να κατηγορηθεί, μαζί με άλλους εννέα υπόπτους, μετά την ολοκλήρωση της ποινικής έρευνας.

Λόγω της υπόθεσης Δρομολαξιάς, ο κ. Κιττής θεωρείται “persona non grata” για εργαζομένους στη Cyta.

Πριν από λίγες μέρες, η Συντονιστική Επιτροπή Κοινής Δράσης των Συντεχνιών ΠΑΣΕ – ΑΤΗΚ (ΠΟΑΣ), ΑΣΕΤ – Cyta και ΣΕΠ είχε απευθύνει έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μέσω επιστολής, ζητώντας να προχωρήσει αμέσως, χωρίς καμιά καθυστέρηση, σε καθαρή και ολική λύση για έξοδο της Cyta από το διοικητικό αδιέξοδο, με τον διορισμό ενός νέου, πλήρους Διοικητικού Συμβουλίου.

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες, που έγιναν εναντίον του, ο Πρόεδρος της ΑΤΗΚ τόνισε ότι η αλήθεια «θα αποκαλυφθεί την ώρα που πρέπει και ότι οι θεσμοί είναι εκεί για να αποδείξουν την αλήθεια των πραγματικοτήτων των δεδομένων».