Παρίσι: Συναγερμός μετά την επίθεση στο Ορλί – Κλειστό μέχρι το βράδυ το s. terminal

Συναγερμός έχει σημάνει στο Παρίσι μετά τους πυροβολισμούς με έναν νεκρό στο Ορλί.  Μεγάλη περίμετρος έχει αποκλειστεί γύρω από τη νότια πλευρά του αεροδρομίου Ορλί.

Ενωρίτερα στο αεροδρόμιο,  οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ και σκότωσαν έναν άνδρα που άρπαξε το όπλο ενός στρατιώτη. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από πυροβολισμό σε ξεχωριστό περιστατικό βόρεια της γαλλικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Στο αεροδρόμιο έσπευσαν η ειδική μονάδα έκτακτης επέμβασης «RAID» και πυροτεχνουργοί για να διασφαλίσουν το ότι ο άνδρας δεν ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά και δεν βρέθηκε τίποτα. «Ο άνδρας άρπαξε το όπλο στρατιώτη και γρήγορα εξουδετερώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας» τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν είναι ακόμα σαφές αν τα δύο περιστατικά συνδέονται. Ωστόσο γαλλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως επρόκειτο για το ίδιο άτομο. Στο Ορλί έφθασε ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ υπάρχει περίπτωση να μεταβεί και ο υπουργός Άμυνας. Το Orly Sud εκκενώθηκε πλήρως από τους ταξιδιώτες, οι οποίοι οδηγήθηκαν εκτός του αεροδρομίου.

Τα αεροπλάνα που είχαν φτάσει στο αεροδρόμιο παρέμειναν στους χώρους στάθμευσης χωρίς να επιτρέπουν την έξοδο στους επιβάτες.

Ο νότιος τερματικός σταθμός του αεροδρομίου Ορλί στο Παρίσι μπορεί να παραμείνει κλειστός έως το βράδυ του Σαββάτου, απόψε, δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρίας ADP η οποία διαχειρίζεται τα αεροδρόμια.

Ο άλλος τερματικός σταθμός του αεροδρομίου μπορεί να ανοίξει νωρίτερα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Ογκουστίν ντε Ρομανέ.