Κυπριανού: ΔΗΚΟ και ΠΑΣΥΔΥ υπονομεύουν τις προσπάθειες για εφαρμογή του ΓεΣΥ

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, σε δηλώσεις του στο  περιθώριο εκδήλωσης κατά του ρατσιμού στη Λευκωσία και ερωτηθείς για το ΓεΣΥ είπε ότι , ΔΗΚΟ και ΠΑΣΥΔΥ υπονομεύουν την προσπάθεια για εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας.

Ο κ Κυπριανού είπε ότι  “οι ιδέες οι οποίες στοχεύουν στο να υπονομεύσουν την εφαρμογή ενός ΓεΣΥ”, καθώς και νέες σκέψεις την τελευταία στιγμή, “θα προκαλέσουν τεράστια ζημιά και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από εμάς. Θα πρέπει να είναι καθολικό το σύστημα υγείας και δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εξαιρεθεί από αυτό το σύστημα”.

“Η ώρα που έχει επιλέξει ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ, Γλαύκος Χατζηπέτρου, να θέσει αυτό το ζήτημα της συνεισφοράς των δημοσίων υπαλλήλων, προκαλεί τεράστιες δυσκολίες στην εφαρμογή ενός σχεδίου υγείας και ουσιαστικά υπονομεύει την προσπάθεια για εφαρμογή του σχεδίου”.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι “και οι προτάσεις που γίνονται από άλλα κόμματα, το ΔΗΚΟ συγκεκριμένα, υπονομεύουν την προσπάθεια για εφαρμογή του ΓεΣΥ”.

Οπως είπε, “συζητήσαμε στη Βουλή, έχουν ουσιαστικά συμπληρωθεί οι συζητήσεις και για τα δύο Νομοσχέδια και για το ΓεΣΥ και για την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων και εκείνο που επείγει τώρα είναι να εφαρμοστούν στην πράξη όλα αυτά”.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι ως ΑΚΕΛ “έχουμε διαφωνία σε δύο με τρία σημαντικά ζητήματα, τα συζητήσαμε με τον Υπουργό Υγείας θα τα συζητήσουμε μεταξύ μας και θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε”.

“Αλλά οι ιδέες οι οποίες στοχεύουν στο να υπονομεύσουν την εφαρμογή ενός ΓεΣΥ με νέες σκέψεις, νέες ιδέες την τελευταία στιγμή θεωρώ ότι θα προκαλέσουν τεράστια ζημιά και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από εμάς”, είπε καταλήγοντας ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.