Παρέμβαση Λυσσαρίδη για αποδέσμευση από κηδεμόνες και μνημόνια

Υπό το φως των δημοσιευμάτων που συνδέουν την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Κύπρο με το Κυπριακό, το οποίο, “σχετίζεται άμεσα με την εθνική μας επιβίωση”, ο επίτιμος πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης, παρενέβη στα πολιτικά δρώμενα.

Έκανε λόγο για ανάγκη ταχύτατης αποδέσμευσης από μνημόνια και επίδοξους κηδεμόνες, τονίζοντας ότι “τα ποικίλα δημοσιεύματα ότι η οικονομική κρίση στην Κύπρο θα χρησιμοποιηθεί ως μοχλός πίεσης για την αποδοχή απαράδεκτης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα πρέπει να προβληματίσουν όλους…Η όξυνση της κρίσης πέραν των πραγματικών της διαστάσεων, και οι ψευδολογίες για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος δεν είναι άσχετες με αυτή την προσπάθεια”.

Τη γραμμή αυτή,διευκρίνισε,  έχει ήδη υιοθετήσει ο υποψήφιος Γιώργος Λιλλήκας… η έκκληση, αν θέλετε υπό την ιδιότητα της ηλικίας της πατρικής, προς όλους, υποψήφιους, κόμματα οργανώσεις και πολίτες, είναι να αποδεσμευτούμε όλοι από αυτά τα μνημόνια και να στραφούμε προς μια διεκδικητική πολιτική και επιμένω με ταχύτατη αποδέσμευση από τους οικονομικούς και πολιτικούς όρους του μνημονίου”.

Θα προασπίσουμε την εθνική μας επιβίωση, κατέληξε ο κ. Λυσσαρίδης  και «θα επιμείνουμε σε λύση δημοκρατική προς όφελος του συνόλου του λαού, με όλες τις βασικές ελευθερίες διασφαλισμένες χωρίς στοιχεία φυλετικών διακρίσεων χωρίς εγγυητές και χωρίς ξένη στρατιωτική παρουσία, σε αυτό τον αγώνα επιβάλλεται καθολική συστράτευση”.