Παπούλιας σε Κυριάκο Μητσοτάκη

“Τι γίνεται, κύριε υπουργέ; Διαξιφισμοί… παρακολουθώ”

Με το πάνω  σχόλιο αναφέρθηκε ο κ.  Παπούλιας για την κόντρα Μητσοτάκη-Δούρου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφερόμενος στην κόντρα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου για την αξιολόγηση: «Τι γίνεται, κύριε υπουργέ; Διαξιφισμοί… παρακολουθώ»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Μικροί διαξιφισμοί, κύριε Πρόεδρε, στα πλαίσια της προσπάθειάς μας να υλοποιήσουμε ένα συγκροτημένο σχέδιο μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο με χαρά μπορώ να σας αναφέρω ότι αρχίζει να αποδίδει καρπούς» και συμπλήρωσε:

«Εμείς επιδιώκουμε τη συνεργασία όλων σε αυτή την προσπάθεια, οι πόρτες μας είναι πάντα ανοιχτές, αλλά ταυτόχρονα επιμένουμε ότι και ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί».

Παράλληλα ο υπουργός έκανε λόγο για «σημαντικό αποτέλεσμα» στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της Δημόσιας Διοίκησης και σημείωσε:

«Όπως ξέρετε, υπογράψατε πριν από ένα μήνα περίπου μια σειρά από Προεδρικά Διατάγματα, που αναδιάταξαν τους Οργανισμούς όλων των Υπουργείων. Είναι η πρώτη φορά που αυτή η άσκηση γίνεται οριζόντια για την κεντρική διοίκηση. Μιλούσαμε μονίμως στο παρελθόν για τον Καλλικράτη, για τον Καποδίστρια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για πρώτη φορά είχαμε μια οριζόντια αξιολόγηση όλων των Υπουργείων με καινούργιους Οργανισμούς σημαντικά πιο λιτούς, σημαντικά πιο μαζεμένους και, κατά συνέπεια, πολύ πιο λειτουργικούς. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί και αυτή η μεταρρύθμιση φέρει και τη δικιά σας σφραγίδα».