Παπανδρέου “Σπάμε 15 μύθους”

Στις κατηγορίες των πολιτικών του αντιπάλων απαντάει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μέσω ενός κειμένου με τίτλο “Σπάμε 15 μύθους” που δημοσιεύεται στο smartpost.

Μέσω μια μακροσκελούς παρουσίασης οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού παραθέτουν μια προς μια τις κατηγορίες που δέχτηκε ο ίδιος προσωπικά, αλλά και το ΠΑΣΟΚ και προσπαθούν να τις καταρρίψουν.

Μεταξύ άλλων απαντά σε κατηγορίες όπως “το πασοκ γνώριζε τα πάντα προεκλογικά για το έλλειμμα, “Το Πασοκ φούσκωσε το έλλειμμα”, στις δηλώσεις “Περί διεφθαρμένης Ελλάδας”,στο ότι  “Μπορούσε να γίνει διαγραφή χρέους στην αρχή αλλά η Ελλάδα δεν ήθελε” κ.α.

“Το ΠΑΣΟΚ γνώριζε ότι το 6% έλλειμμα για το οποίο δεσμευόταν η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, ότι το έλλειμμα πήγαινε για διψήφιο-δεν γνωρίζαμε ότι το έλλειμμα είχε ήδη φτάσει στο οχτάμηνο στο 10% , ότι η ΕΕ προειδοποιούσε από τον Ιούλιο για έλλειμμα μεγαλύτερο του 10%. Η κυβέρνηση Καραμανλή γνώριζε, αλλά απέκρυπτε” αναφέρει το κείμενο.

“Ακόμη και η ΝΔ που υποστήριζε μέχρι πρότινος ότι το έλλειμμα του 2009 «διογκώθηκε» τεχνητά, πλέον αποδέχεται και υπογράφει ότι όντως το έλλειμμα του 2009 ξεπέρασε το 15%.”

Το κείμενο ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Καραμανλή και στα λάθη που οδήγησαν στο Μνημόνιο, ωστόσο αφήνει αιχμές και για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα η αντιπολίτευση και ο Αντώνης Σαμαράς. “Με στοιχειωδώς νουνεχή αντιπολίτευση από το 2010, όταν η χώρα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, η χώρα θα βρισκόταν σήμερα ήδη σε πολύ καλύτερη μοίρα-και θα είχε γλυτώσει πολλά. “