Παπαδόπουλος: Το ΔΗΚΟ συμφωνεί με τους χειρισμούς Αναστασιάδη

«Το ΔΗΚΟ θα επιδιώξει με κάθε τρόπο να ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κυπριακό», δήλωσε ο νέος Πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, μετά την πρώτη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου στην οποία συμμετείχε υπό την ιδιότητα αυτή. Λίγες ώρες μετά την εκλογή του στην Προεδρία, ο κ. Παπαδόπουλος συμμετείχε στο Εθνικό, ενώ αμέσως είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Εθνικού, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τούς ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, τη συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου και τις επαφές του στην ΕΕ, καθώς και τις τελευταίες κινήσεις του διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε πως το ΔΗΚΟ συμφωνεί με τους χειρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά το κοινό ανακοινωθέν. «Θα πρέπει ο Πρόεδρος να επιμείνει στη θέση του ότι δεν πρέπει να θυσιάσουμε την ουσία για τους τύπους, πρέπει να ξεκαθαρίσει η βάση των διαπραγματεύσεων, οι εποικοδομητικές ασάφειες σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του ανακοινωθέντος απλά βοηθούν την τ/κ πλευρά να ξεφύγει από το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων», είπε, προσθέτοντας πως αν προχωρήσουμε με ένα ασαφές ανακοινωθέν και με μια ασαφή βάση απλά θα καθυστερήσουμε την απόδοση ευθυνών επειδή δεν θα μπορέσουμε να έχουμε ουσιαστική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις.

Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι το κοινό ανακοινωθέν δεν είναι τυπικό, αλλά αποτελεί ένα ουσιαστικό ξεκαθάρισμα της βάσης των διαπραγματεύσεων «και θα στηρίξουμε αυτή τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Επιθυμούμε, επιδιώκουμε, να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική του θέση, είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη μετά τη συνεδρία του Εθνικού, ως νέος Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως σε αυτή ο Πρόεδρος τον συνεχάρη για την εκλογή του.

«Κι εγώ από πλευράς μου τον έχω διαβεβαιώσει ότι το ΔΗΚΟ θα επιδιώξει με κάθε τρόπο να ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κυπριακό, θα επιδιώξει με κάθε τρόπο να βοηθήσει τις προσπάθειες επανεκκίνησης και αναγέννησης της κυπριακής οικονομίας, και από δικής μου πλευράς, του έχω υποσχεθεί ότι θα καταβάλω κάθε προσπάθεια έτσι ώστε να βελτιωθεί ακόμα περαιτέρω η σχέση μεταξύ ΔΗΚΟ και Προεδρικού», είπε.

Ερωτηθείς αν τέθηκε θέμα Υπουργών του ΔΗΚΟ στην Κυβέρνηση, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως δεν συζητήθηκε θέμα ανασχηματισμού, και ούτε ο ίδιος προτίθεται να θέσει αυτό το θέμα στο παρόν στάδιο.